Organica este o cu totul alta poveste, eu, cand am facut-o, n-am observat nicio legatura cu cea anorganica, cel putin in materie, in probleme ai sansa sa dai, insa, de reactia de reducere/oxidare, care tin minte ca era un chin si c-a trebuit sa o revad prin a 11-a.
In rest, in afara de chestiile simple, nu ai de a face cu cea anorganica.
Nu au treaba una cu cealalta, notiunile de baza din organica sunt cu totul de alta natura, pentru ca e vorba de alti atomi decat cei studiati la anorganica.
Chimia organică este ramura chimiei care se ocupă cu studiul structurii, proprietăților, reacțiilor (de sinteză, de descompunere, etc) a compușilor organici.
Chimia anorganică este o ramură a chimiei care studiază proprietățile elementelor chimice și a compușilor anorganici (toți compușii chimici formați din aceste elemente, cu excepția celor organici, care sunt subiectul chimiei organice). Interpretarea compușilor anorganici se face cel mai bine prin modele calitative ale mecanicii cuantice. Această ramură are aplicații extrem de diverse în industria chimică, prin studiul catalizatorilor, polimerilor, pigmenților, surfactanților, combustibililor, etc
Sjhxjcks întreabă: