| deeuh a întrebat:

Ciao! Sunt a 8-a. maine dau test initial la fizica si numai stiu ce este forta rezistenta si forta activa (la parghie). Si nici legea lui Arhimede(A parghiilor) Help!

8 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Buna! Si eu sunt clasa a 8-a si eu dau maine test la fizica+chimie,iti urez bafta! Forta activa este cea care trebuie sa o invinga pe cea rezistenta si se noteaza cu F,adica este forta actionata de om, iar R este forta de greutate, care este invinsa de F. Legea parghiilor:F supra R egal cu Br supra Bf.
Noapte buna!

| deeuh explică (pentru Siracuzia):

Mersi mult... dar o remarca stiulegea parghiilor, adica raportul dar numy stiu definitia...

| Skiipper a răspuns:



Pârghia este o bară rigidă care are un punct de articulaţie fix (numit şi punct de sprijin) şi la capetele căreia acţionează câte o forţă numite: forţă rezistentă şi respectiv forţă activă.

Pârghia serveşte în general la multiplicarea forţei.

Condiţia de echilibru pentru o pârghie ideală (fără forţă de frecare): Momentul forţei active (faţă de punctul de sprijin) este egal cu momentul forţei rezistente:

MF=MR

F×bF=R×bR
Tipuri de pârghii

de gradul I: punctul de sprijin se află între punctele de aplicaţie ale celor două forţe. Exemple: levierul, foarfecele, balansoarul, braţul balanţei
de gradul al II-lea: punctul de aplicaţie al forţei rezistente se află între articulaţie şi cel al forţei active. Exemple: roaba, pedala de frână
de gradul al III-lea: punctul de aplicaţie al forţei active este situat între cel al forţei rezistente şi punctul de sprijin. Exemple: braţul omului, penseta.

Legea lui Arhimede sau principiul lui Arhimede este o lege a staticii fluidelor, care afirmă că un corp scufundat într-un fluid este împins de către fluid, de jos în sus, cu o forţă egală cu greutatea volumului de fluid dislocat de către corp. Această forţă se numeşte forţă arhimedică sau forţa lui Arhimede. A fost descoperită în mod empiric de către Arhimede în sec III î.Hr. şi demonstrată în sec XVI. Uzual se poate vorbi şi de legea plutirii corpurilor, deşi, - important -, nu toate corpurile scufundate ajung să plutească datorită forţei arhimedice.

Forţa arhimedică apare în situaţia în care sistemul este plasat într-un câmp gravitaţional şi are aceeaşi direcţie şi sensul opus direcţiei câmpului gravitaţional. Punctul de aplicaţie al forţei arhimedice este centrul de masă al fluidului dezlocuit de corp. Valoarea şi direcţia forţei arhimedice nu depinde de forma sau densitatea corpului. sper ca asta te ajuta si succes happy

| NuConteazaShinee a răspuns:

Pârghia este o bară rigidă care are un punct de articulație fix (numit și punct de sprijin) și la capetele căreia acționează câte o forță numite: forță rezistentă și respectiv forță activă.
Pârghia servește în general la multiplicarea forței.
Condiția de echilibru pentru o pârghie ideală (fără forță de frecare): Momentul forței active (față de punctul de sprijin) este egal cu momentul forței rezistente:
MF=MR
F×bF=R×bR
Poii asta este legea lui Arhimede a parghiilor

altele ar mai fi Principiul lui Arhimede, Șurubul lui Arhimede, Hidrostatica, Legea pârghiilor, Calcul infinitezimal


| oanabuysomeweed a răspuns:

Nu se rezolva tot printr-un simplu CLICK cauta prin caietele de la clasele trecute,cauta, cauta, daca nu aveai pc ce faceai?

| deeuh explică (pentru oanabuysomeweed):

Daca nu aveam pc nu faceam nimic. Printr-un simplu nu stiu imi dadeai raspunsul. dupa ce ca nu stii mai si comentezi.

| oanabuysomeweed a răspuns (pentru deeuh):

Te deranjeaza?

| deeuh explică (pentru oanabuysomeweed):

Nu ma deranjeaza dar pur si simplu cred ca daca nu ai raspuns inseamna ca nu stii, nu? atunci, de ce comentezi?