Si eu dau maine evaluarea la matematica si profa ne-a spus ca nu, nu intra si trunchiul de piramida in materia pentu evaluare...
Buna! Nu, nu se vor da probleme cu trunchi de piramida, cum nu se vor da nici cu cilindru, con circular drept, trunchi de con circular drept si sfera. E bine totusi sa stii formulele, pentru ca la subiectul unu poti intalni probleme la care iti vor trebui. Am intalnit in variante probleme de genul : " volumul unui cilindru cu raza de 4 cm este egal cu..." si cand am intrebat profesoara daca e posibil sa intalnim astfel si la evaluarea propriu-zisa a spus ca e posibil.
bafta multa!
Trunchi de piramida se poate sa iti dea la prima parte, asta inseamna sa inveti formulele, probleme nu iti da sigur.
Trunchiul de piramida si corpurile rotunde nu sunt in programa. Insa pot da o piramida regulata care se sectioneaza cu un plan paralel cu baza, cerand sa se afle raportul ariilor sau volumelor piramidei mici formate si piramidei mari.
Nu poate sa ne dea trunchiul de piramida, cilindru etc. deoarece nu sunt in programa pentru examen.
Si eu dau maine la mata si e posibil.
mai bine invata toate formulele ca nu se stie ce o sa cada poate sa cada piramida trunchi de piramida sau poate un cub...
Eu cred ca nu o sa ne dea.In orice caz invata.Eu sunt tot a 8-a si am emotii.Bafta!
Normal ca da nu degaba l-ai invatat noua profesorii asa neau zis .E foarte posibil sa ne dea
alexcatalin13 întreabă: