Varianta: Calu de dar nu se cauta-n gura. Varianta a fost inventata de gavagai si i-a provocat o criza de ras isteric, care-a tinut juma de ora.
Expresia "calul de dar nu se cauta la dinti" a aparut ca urmare a carpanoseniei oamenilor, care prefera sa faca cadou lucruri stricate pe dinauntru, cum ar fi merele. Mesajul ei e sa te multumesti cu ce-ai primit si sa zici mersi ca ti s-a dat si-atat.
Dupa toate probabilitatile, expresia a aparut in Evul de Mijloc. Un boier din Evul Mediu s-a dus intr-o dimineata la targ si-a dat peste un samsar care i-a vandut un cal roib. Btw, imi spuneti si mie cum arata un cal roib? Boieru a loat calu de capastru si s-a dus cu el acasa si i l-a dat in grija grajdarului. Grajdaru a loat calu, l-a tesalat, i-a facut ce se mai face cailor si i-a dat sa manance niste ovaz si calu n-a mancat, c-avea carii si-l durea maselele si grajdaru i-a spus pedata boierului tot pocinogu si boieru a facut calu cadou unui mujic, iar cand mujicu-a vrut sa se uite-n gura calului, boieru i-a zis
- Ba, calu de dar nu se cauta la dinti.
Adica atunci cand primim ceva nu trebuie sa fim nemultumiti sau sa aratam ca nu ne place pentru ca gestul conteaza
SmecheruDeLaCraiova întreabă: