Abh
| Abh a întrebat:

Cine e de acord cu ce zicea Socrate si anume ca cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia, nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului?

Răspuns Câştigător
| anka a răspuns:

Plimbandu-se prin sat, un boier s-a intalnit cu un taran sarac si a inceput a se lauda cu averile lui:

- Vezi tu livada de pe deal? E a mea. Padurile care inconjura satul sunt si ele ale mele. Pana si pamantul pe care calci acum al meu este. Tot ce vezi, de jur-imprejur, e proprietatea mea. Toate astea sunt doar ale mele.

- Dar acela? - l-a intrebat taranul, aratand cu degetul spre cer. Nu cred ca si cerul este al tau. Acela este al meu - a mai spus taranul si, cu zambetul pe buze, a plecat linistit, lasandu-l pe boier mirat si cu ciuda in suflet.

7 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Asa am putea zice si despre inteligenta.Creste cu trecerea timpului insa e invidiata de altii. E un sentiment destul de neplacut sa invidiezi pe cineva care ti se pare ca are sau chiar are ceva in plus fata de tine.Totul sta in acceptarea de sine si in faptul ca uneori e bine sa te multumesti cu putini si ca nu bani aduc fericirea chiar daca ei sunt cei care o intretin ci dragosteahee hee

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Facea cariera serioasa omu' daca apuca partidul comunistwinking Una e sa fii modest, darnic, altruist si alta lenes si sa refuzi mici bucurii ale vietii care tin de latura materiala. Dar e alegerea fiecaruia, acu' daca vrei sa mananci din cosu' de gunoi cine sunt eu sa te judec? laughing

| costymaximus a răspuns:

Foarte adevarata, mai ales acum in aceste clipe.

| unu a răspuns:

"creste pe masura trecerii timpului" laughing
Si in saracie sunt mai multe grade. Oricat de sarac ai fi tot ai putea sa ai ceva pe care altul mai sarac decat tine ar vrea sa-l fure.
Si acum serios: "creste pe masura trecerii timpului" inseamna ca la batranete cand ai sa fii neputincios (n-ai sa mai fii sarac pentru ca vrei) ai sa ajungi sa cersesti pentru o bucata de paine.

| andalu a răspuns:

Eu chiar cred ca atunci cand e vb de confortul personal nu e cazul sa mai faci si filosofie.As vrea si eu sa stiu care dintre cei care sunt il aproba pe Socrate ar fi de acord sa isi dea "bunurile" pentru a avea cu adevart,, avere!
anason a punctat excelent!

| anason a răspuns:

E adevarat ca pentru saracie nu te invidiaza nimeni. Dar poti spune acelasi lucru si despre prostie, uratenie etc. Spunand ca saracia e o avere, e deja cam prea mult. E o contradictie...

| Yarinn a răspuns:

Este o replica foarte profunda si chiar adevarata... cred ca as prefera saracia, alaturi de familie si prieteni, decat bogatia insotita de singuratate.