Rad.x = radical din x
x^2 = x la a puterea a doua
rad.x^2 = radical din x patrat
E foarte simplu:
rad.x^2 va fi intotdeauna x (modul de x).
In cazul in care ai rad.lung.(x^2+y^2) NU se va reduce radicalul cu puterile. De ce? deoarece fiecare putere este independenta, din acelasi motiv pentru care teorema lui Pitagora nu rezulta si ca ip. = c1 + c2.
Pentru ca radicalul sa se reduca cu puterea trebuie sa ai ceva de genul:
rad.x^2 = x
rad.(x+y)^2 = | x + y | (modul de x + y)
In cazul rad.(x^2+y^2) vei calcula patratele si rezultatul adunarii il vei pune sub radical.
Sper ca ai inteles.
Fundita?
Radical din x la a 2 face modul de x
daca ai lua radical din 2 la a 2 ar face modul de 2
din cauza ca sub radical ai 2 numere care se aduna la a 2 trebuie sa le calculezi(asta e o regula)
daca trebuiau inmultite atunci le scoteai direct
sper ca te-am ajutat...si eu le-am inteles pe astea cam greu
Pai nu poti sa calculezi 3la puterea a2 separat si 4 la a 2a separat.trebuie sa scoti de sub radical 3 din 3 la a 2a plus 4 de la 4 la a 2a.
Pai in cazul : radical din 3 totul la a 2 -a + radical din 4 totul la a 2-a este egal cu 7. In cazul : radical lung din 3 la a 2 -a + 4 la a 2-a este 25. In primul caz tu ''scoti'' radicalul si puterea din 3 si 4 si le aduni. In cazul al doilea mai intai le aduni si apoi scoti radical din ele. Sunt operatii total diferite. Si eu am fost putin confuza. Sper ca ai inteles :*
Ok, ok. dar radical din x +y ambele la a doua nu e egal cu radical din x la a doua + radical din y la a doua? si atunci Tot nu inteleg in fine...
Nu este corect ce ai scris: radical din x la a doua+ a la a doua nu este egal cu x plus a. De aceea radical din 3 la a doua plus 4 la a doua nu este egal cu 7. Trimite-mi un mesaj privat si putem vorbi mai in detaliu, eventual si pe yahoo messenger daca doresti. Te pot lamuri.