I ce sens sa ti-i explice? Fii mai precis(a). Logaritmarea e o operatie la fel precum scaderea si impartirea, are niste reguli prin care se executa si aia e, restul e analiza: faptul ca o functie logaritmica are o anumita forma... astea-s brizbrizuri. Tot ce trebuie sa stii e ce e logaritmarea si la ce foloseste, dar in mare...
Salut. Sti cum arata un logaritm, spre exemplu log in baza 2 (adica numarul de jos) din 4(numarul de sus). Scrie logaritmul de mai sus pe o hartie si apoi citeste l in felul urmator : cat inmultit cu baza (adica 2) da 4? se poate transforma in ecuatie - 2*?=4 (? este rezultatul logaritmului adica cel de dupa egal ) Intelegi?
Apoi e usor sa faci operatii intre doi logaritmi gasesti formulele pe net : https://www.google.com/......https?/url dureaza doar 4 min
Unui număr real pozitiv este exponentul puterii la care trebuie ridicat un alt număr fix (numit bază) pentru a se obține numărul dat.
Logaritmii au fost introduși de John Napier la începutul secolului al XVII-lea cu scopul de a simplifica modul de lucru în calculele matematice. Au fost repede adoptați de către navigatori, oameni de știință, ingineri și alți specialiști interesați în a face calcule matematice mai ușor cu ajutorul tabelelor de logaritmi și a riglelor de calcul. Astfel, operațiile lungi și obositoare de înmulțire a numerelor cu multe zecimale puteau fi înlocuite cu căutarea în tabelele de logaritmi și o simplă adunare (datorită proprietății fundamentale a logaritmilor: logaritmul unui produs este egal cu suma logaritmilor factorilor acelui produs).
Invenția lui John Napier a fost promovată îndeosebi de Henry Briggs și Johannes Kepler.
Noțiunea de logaritm a fost fundamentată mai riguros și extinsă de către Leonhard Euler, în secolul al XVII-lea, care a legat-o de funcția exponențială.
Adi1987 întreabă: