| xRaduC a întrebat:

Cine imi poate explica, va rog, conditionalele in limba engleza? Desi mi s-a predat si m-am uitat pe tutoriale, tot nu prea le-am inteles...
Stiu ca exista 3 tipuri de conditionale principale, dar nu stiu cum se realizeaza cele mixate.
T1: I will arrive on time if I have more.
T2: I would arrive on time if I left now.
T3: I would have arrived on time if I had left two hours ago.
Acestea sunt cele 3 tipuri principale (mai este si tipul 0, dar acela il cunosc) si se pot observa timpurile si modurile folosite.
In limba engleza se pot mixa 2 cu 3 si 3 cu 2 (principala si subordonata). Stiu cam cum arata, dar nu stiu cand sa le folosesc. Va rog, pentru cunoscatorii de limba engleza, spuneti-mi cand folosim 2 cu 3 si 3 cu 2!
Motivul pentru care vreau sa stiu e ca la teza de la limba engleza luasem o nota foarte mare, desi le-am dat la intamplare, iar acum, ar fi bine sa stiu totusi cam cum ar fi trebuit sa fac...
Multumesc de ajutor!

Răspuns Câştigător
| AndreiWeisz a răspuns:

O iei logic, ca in romana. Pe tine te intereseaza strict partea de dupa "if", acolo e baiul. Daca vrei sa exprimi ideea ca daca in trecut ai fi facut ceva, prezentul ar fi diferit, atunci zici ca "if I had left on time, I would catch the bus". Asta inseamna ca tu inca nu ai ajuns, partea a doua e inca in desfasurare. Daca si partea a doua deja e in trecut, atunci e cazul 3.
Caz de 2 cu 3 nu prea stiu, nu am prea intalnit.

0 răspunsuri: