Profil Economic
Diferenţa dintre profilul economic şi matematică-informatică este nivelul de matematică studiat.De la profil economic ieşi cu atestat de economist şicompetenţe într-ale contabilităţii primare. De la mate-infoieşi cu atestat de subprogramator.Eu ţi-aş indica să alegi mate-info pentru că dacă între timpte vei simţi atras(ă) de economie, cu cunoştinţele dobânditela mate-info poţi urma lejer cursurile unei facultăţi de studiieconomice şi astfel vei împuşca doi iepuri. Dacă mergi pe profil economic, însă, există şansa ca peparcurs să nu-ţi placă şi îţi va fi mai greu să te muţi la altprofil sau să te adaptezi la o facultate de informatică saualtceva pe domeniul real.si eu sunt pe cls. a 9-a la economicsi chiar imi place si nu regret alegerea facuta.Matematica se
face M2(de nivel mediu) si mai fac in plus 3 module ce tinde economie si contabilitate, fac practica la o unitatecomerciala, teza o dau din mate, lb.romana si o lb straina.Pediploma de 12 clase sunt 16 specializari.La mate-info se face matematica M1(la nivel ridicat), tezase da din matematica, informatica(nu t.i.c. ce se face ingenerala ciprogramare), lb.romana,chimie/biologie/fizica.Pe diploma o sa ai o singura specializare cea de subprogramator.Si urat eca bacul il dai din matematica M1, iar de la alte profiluri dinM2/M3/M4(care sunt mult mai usoare).In plus aiprogramul foarte incarcat si concurenta intre colegi estefoarte mare. Daca iti place foarte mult matematica si inveti foarte binear fi pacat sa nu mergi la mate-info.
Examenul national de bacalaureat 2011 consta în sustinerea urmatoarelor probe: A. proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna; B. proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limba a minoritatilor nationale. C. proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul învatamântului liceal. D. proba de evaluare a competentelor digitale. E. probe scrise de evaluare a competentelor formate pe durata învatamântului liceal, dupa cum urmeaza: a) Proba scrisa la limba si literatura româna – proba comuna pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile; b) Proba scrisa la limba si literatura materna – proba comuna pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale într-o limba a minoritatilor nationale; c) O proba scrisa, diferentiata în functie de filiera, profil si specializare, dupa cum urmeaza: (i) matematica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar si profilul pedagogic - specializarea învatatori-educatoare, din filiera vocationala; (ii) istorie – pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celor mentionate la punctul c) (i); d) O proba scrisa la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în urmatoarele doua grupe: (i) fizica, chimie, biologie sau informatica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala; (ii) geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celui mentionat la punctul d)
cam atat...cred
Sper ca te-am ajutat.
Multa bafta in continuare in tot ce vrei sa faci si Dumnezeu sa iti calauzeasca pasii vietii spre succes!
Multumesc mult :*
Fundita?:-x
Nu ai pentru ce...
anonim_4396 întreabă:
Adi1987 întreabă: