Deci revolutia americana a avut ca rezultat independenta. Americanii au vrut sa scape de dominatia engleza, care era in mare parte de natura economica. Razboiul a purtat si numele de razboiul ceaiului pentru ca americanii au rasturnat 3 corabii englezsti pline de ceai, acesta fiind inceputul luptelor. America a castigat lupta si si-a capatat independenta. Proclamatia de independenta a fost semnata pe 4 iulie si a fost redactata de Thomas Jerfferson.
Atat stiu. De cea franceza nu-mi amintesc mare lucru. Sper sa te ajute
La revoluţia americană te referi cumva la războiul de independenţă al coloniilor nord-americane?
Dacă da...
La începutul secolului 18, Anglia va înfiinţa în zona centrală a Americii de Nord 13 colonii. Treptat vor înflori oraşe ca Boston, New York sau Philadelphia.
Din cauza războiului din 1756 care izbucneşte între Anglia şi Franţa, coloniile vor lupta între ele (din câte îmi amintesc, coloniile engleze vor lupta cu cele franceze din nordul Americii de Nord). Aceste războaie au secătuit Anglia din punct de vedere economic, iar taxele pentru produsele din colonii vor fi mărite. Conflictul între colonii şi metropolă va începe cu "partida de ceai de la Boston". Primele confruntări directe se soldează cu eşecul coloniştilor. Va fi redactată în 4 iulie 1776 Declaraţia de independenţă a coloniilor nord-americane, iar George Washington preia conducerea armatei coloniştilor. Armata va câştiga bătăliile de la York-Town şi Saragota, iar în 1786 Anglia va recunoaşte într-un final independenţa coloniilor care în timp au format Statele Unite ale Americii.
Revoluţia franceză a început din cauza diferenţelor extrem de mari între clasele sociale din Franţa secolului 18. Statul şi populaţia trecea printr-o criză economică şi financiară gravă. Nivelul taxelor şi impozitelor a rămas ridicat din cauza datoriilor mari pe care le avea populaţia către stat.
Revoluţia în sine s-a desfăşurat între 1789 şi 1799.
În 5 mai 1789, Adunarea Stărilor Generale se deschidea la Versailles, unde regele dorea votul colectiv.
Dar după multe discuţii, reprezentanţii stării a treia (adică populaţia lucrătoare) au decis să formeze Adunarea Naţională şi să se ocupe ei de naţiune. Adunarea a fost nevoită să iasă din Paris căci regele a încercat prin felurite moduri să-i oprească de la întâlniri.
În 14 iulie 1789, închisoarea Bastilia a căzut, iar regele şi-a retras trupele înfrânt.
Adunarea Naţională a reuşit să instaureze linişte în stat.
Regele va urca pe tron din nou, mai târziu, şi îşi va împărţi puterea cu Adunarea legislativă (monarhişti, republicani liberi - girondini şi republicani radicali - iacobini). Girondinii şi iacobinii au votat împreună legi importante, dar regele le-a acordat mai multă putere girondinilor în 1792.
Revoluţiile vor începe din cauza unor neînţelegeri între părţile de conducere, deodată cu declaraţia de război adresată Austriei la 20 aprilie 1792.
Oamenii au masacrat mulţi preoşi şi regalişti, iacobinii permiţînd într-o măsură acest lucru. Aşa că iacobinii şi-au mărit influenţa în Adunarea Legislativă.
După căderea monarhiei, războiul a luat caracter naţional şi politic. La 20 septembrie 1792, armata franceză a oprit înaintarea prusacă la Valmy. O zi mai târziu, Convenţia Naţională anunţă Republica.
Apar neînţelegeri între girondini şi iacobini, iar regele va fi ghilotinat în 21 ianuarie 1793.
Neînţelegerile dintre cele două grupuri conducătoarea se intensifică, iar atacul girondinilor asupra lui Jean Paul Marat eşuează.
Mama ce inteligent si clar ai explicat! mersi m-a ajutat la test
Eu ti-as recomanda sa citesti lectai de mai multe ori apoi sa scoti mai multe fraze din ia
Lol ce tare maine dau si eu test la introrie si tot de subiectu' asta.am destul de copiat
Helvete întreabă: