| IamTitanum a întrebat:

Cine imi zice si mie cum sa calculez inaltimea intr-un paralelogram in care cunosc diagonalele si laturile?

Răspuns Câştigător
| lluisa21 a răspuns:

Pai depinde.
Sa zicem ca avem paralelogramul ABCD si trasam inaltimea DE, E apartine lui AB si este perpendicular pe acesta... tu ai zis ca cunosti laturile daca cunosti AD, iar masura unghiului A este de 60 de grade (daca asa iti da problema) atunci unghiul ADE care s-a format trasand inaltimea este de 30 de grade si este o teorema care arata ca cateta opusa unghiului de 30 de grade este jumatate din ipotenuza ceea ce inseamna ca AE (segmentul care s-a format pe AB trasand inaltimea) este jumatate din AD si asa poti afla inaltimea DE cu teorema lui Pitagora.
Sau daca ai facut functii trigonometrice (depinde in ce clasa esti) si unghiul A are tot masura de 60 de grade poti afla cu sinus de 60 de grade si tot asa trebuie sa trasezi DE si sinus de 60 = radical din 3 supra 2 dar mai stim ca ii egal si cu cateta opusa supra ipotenuza (aici DE supra AD) si stiind AD si cat ii sinus de 60 afli DE.
Sper ca ai inteles cevalaughing conteaza in ce clasa esti happy Sper ca te-am ajutat cat de cat.

5 răspunsuri:
| Anne_1161 a răspuns:

Sa zicem ca ai paralelogramul facut asa: http://www.google.ro/......tp?/imgres

Din punctul "C" faci inaltimea care pica pe undeva langa "B" stii tu la ce ma refer;)) si o notezi cu "M" si te bagi in triunghiul AMC si afli inaltimea cu teorema lui Pitagora : MC2=AC2-MC2
Acel "2" inseamna ca e la patrat;))

Sper ca ai inteles si ca te-am ajutat:*

| Anne_1161 a răspuns:

MC2=AC2-AM2
Scuze, greseala meahee hee

| Steffi a răspuns:

Trebuie sa afli inaltimea sau altceva? Care este cerinta exacta? Poate nu trebuie neaparat sa stii inaltimea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca stii diagonalele si laturile duci inaltimea si cu pitagora, ii foarte simplu.

| IamTitanum explică:

Mersi dar mie nu imi da in problema nimic de MC, adica nu-l cunosc.