Era inceputul lunii iulie.Vacanta de vara tocmai incepuse, iar eu ma plictiseam.Mama imi spunea mereu ca pentru a-mi imbogati vocabularul trebuie sa citesti, dar pe mine nu pre ma incanta ideea.
Intr-o zi m-am decis sa mergla biblioteca. Ajunsa acolo doamna bibliotecara m-a intreabat ce carti as vrea sa citesc.Tot ea mi-a recomandat "Amintiri din copilarie"de Ion Creanga.Pe prima fila era portretul autorului.Priveam cuprinsul.Erau povesti parca te rugau sa le citesti.Am inceput sa citesc si nici nu mi-am dat seama ce repede a trecut timpul. Din aceea zi am descoperit o lume fantastica a cartilor.Era o lume in care puteai intra si te puteai transforma in orice personaj vrei.Asa cum si Ion Creanga isi povestea amintirile sale.
In povesti ca si in amintiri traieste aceeasi lume taraneasca harnica si curata sufleteste miscata de instincte simple, uneori sireata, plina de umor.
"Amintiri din copilarie" de Ion Creanga este o opera valoroasa a literaturii noastre.Autorul reinvie intamplari la care a participat oameni pe care i-a cunoscut in copilaria sa si locurile in care a trait.
Lumea cartilor este o lume frumoasa in care poti sa evadezi ori de cate ori vrei.
Daca esti trist citeste o carte, fii tu personajul principal si vei vedea ca te vei simti mult mai bine.
Lunile au trecut, iar noi ne-am intors la scoala.Vacanta aceasta a fost pentru mine cea mai frumoasa pentru ca descoperisem ceva nou:"Lumea Cartilor".
Iată câteva idei de lucruri care se pot întâmpla într-o bibliotecă. Pentru oricare dintre ele, imaginează-ți tu cum se ajunge în situația respectivă, cum se desfășoară acțiunea și care este deznodământul.
- să intre cărțile în grevă
- petrecere pentru ziua de naștere a bibliotecarei
- o adunare secretă a personajelor din cărți
- o lansare de carte cu magie
- o urmărire polițistă
- un leu/ lup/ câine/ lebădoi urmărit de oameni care ajunge și se ascunde în bibliotecă
- o vizită ghidată de un personaj fantastic
- se refugiază oamenii urmăriți de zombie/ vârcolaci/ alți monștri
Spor la scris!