| Adrianuta a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu un eseu despre Conquiztador...

Vreau sa-mi trimiteti prin mesaj pana maine dimineata daca puteti.pls.vreau toate informatiile care le gasiti despre acest joc.

Funda si vott! vorbesc serios

Răspuns Câştigător
| Safire17 a răspuns:

ConQUIZtador în lume



Secvenţă din joc (România)
Acest joc a fost conceput de o firmă de software din Ungaria şi reprezintă rezultatului muncii lor de-a lungul a 8 ani. Jocul a apărut în 2002 pe Internet, prima data în versiune maghiară. De atunci, până în prezent s-au înregistrat peste 1,5 milioane de useri. În mai 2005 s-a lansat versiunea germană. În Germania, jocul se desfăşoară pe harta Germaniei, existând, alternativ, din august 2006 şi harta Europei.
Pentru Austria si Elveţia ar fi trebuit să apară versiuni proprii în ianuarie 2006, de asemenea şi o versiune în limba engleză pentru Marea Britanie. Aceste versiuni, până în mai 2007, nu erau active. Din luna septembrie 2007 apar versiunile pentru Statele Unite şi Rusia în 2008 Bulgaria, 2009 Serbia şi Franţa iar în 2010 Cehia si Slovacia.
În România, jocul apare in luna octombrie 2006 şi se desfăşoară pe harta României, aceasta fiind împărţită în 15 unităţi politico-administrative.
[modificare]Desfǎşurarea jocului

Jocul poate începe printr-un joc rapid cu roboţi. Atenţie însă! Roboţii nu sunt prea inteligenţi, aşa că aceştia pun răspunsurile la întâmplare.


Secvenţă din jocul pe harta franceză
Este un joc care propune participanţilor să răspundă la întrebări de cultură generală într-un timp limitat. Seamănă puţin cu viaţa marilor cuceritori şi înfrânţi din istorie, dar mult mai sintetizat. Lupta se dă exclusiv prin intermediul cunoştinţelor de cultură generală sau „şcoală a vieţii". Nu sunt favorizate în joc geniile, întrebările din joc pleacă de la nivelul „străzii" până la nivelul studiilor superioare. Esenţial nu este doar să câştigi partida, ci cum o câştigi. Este posibil să câştigi partida şi de fapt să pierzi la punctaj. Adevăratul câştigător trebuie să ştie să optimizeze partida pentru a face maximum de puncte.
Jocul se desfăşoară între 3 jucători care se confruntă pe un teren de joc virtual şi încearcă pe parcursul a mai multor runde, prin intermediul răspunsurilor corecte la întrebările cu variante multiple de răspuns sau întrebările rapide, să cucerească şi să apere teritorii.
Un joc durează aproximativ 15 minute şi conţine 4 etape : I. Alegerea regiunii de bază, II. Cucerirea, III. Împărţirea teritoriilor libere, şi IV. Război.
[modificare]Etapa I. : Alegerea regiunii de bază
Jucătorii, unul după altul, îşi aleg regiunea de bază unde îşi amplasează cetatea cu trei turnuri. Regiunile de bază nu pot fi învecinate şi valorează 1000 puncte.
[modificare]Etapa II. : Cucerirea
Jucătorii îşi aleg o regiune învecinată pe care, dacă răspund corect la întrebare, o ocupă. Regiunea astfel dobândită valorează 200 de puncte.
Această etapă conţine maxim şase runde. Din fair-play ordinea jucătorilor în fiecare rundă este diferită.
[modificare]Etapa III. : Împărţirea teritoriilor libere
În fiecare rundă apare o întrebare de tip răspuns rapid, intuitiv la cei 3 jucători. Câştigătorul îşi alege o regiune. Regiunile astfel dobândite valorează 300 de puncte. Aceasta rundă ţine până se ocupă toate regiunile.
[modificare]Etapa IV. : Război
În fiecare rundă un jucător poate să atace doar o singură dată. Atacatorul şi apărătorul trebuie să răspundă la aceeaşi întrebare cu mai multe variante de răspuns.
Apărătorul câştigă dacă atacatorul greşeşte răspunsul.
Atacatorul câştigă dacă răspunde corect iar apărătorul a greşit.
Dacă amândoi răspund corect atunci departajarea se face după o întrebare cu răspuns intuitiv.
Dacă atacatorul câştigă, ocupă regiunea apărătorului. Apărătorul pierde valoarea actuală a regiunii, valoarea regiunii devine de 400 de puncte, care îi sunt atribuite atacatorului.
Dacă apărătorul răspunde corect iar atacatorul greşeşte, apărătorul primeşte 100 de puncte bonus. Bonusul de apărare e marcat separat şi se anulează în cazul pierderii regiunii.
Războiul durează maxim şase runde. Din motive de fair-play, ordinea jucătorilor în cadrul rundelor este aleatoare.
Atacul are două variante specifice: atacul regiunii de bază şi reconstrucţia cetăţii.
[modificare]Atacul regiunii de bază
Atacul asupra regiunii de bază a unui adversar devine posibil când o regiune imediat învecinată a fost ocupată.
Pentru a învinge, atacatorul trebuie să doboare cele 3 turnuri ale cetăţii, aşadar trebuie să câştige cel puţin 3 runde ale bătăliei. Dacă atacatorul pierde, se încheie bătălia curentă, dar turnurile doborâte în urma unui atac nu redevin prezente, şi deci nu necesită o nouă rundă într-o eventuală bătălie viitoare.
Dacă se ocupă regiunea de bază a unui jucător, acesta este eliminat, iar atacatorul primeşte toate regiunile învinsului, inclusiv valoarea lor în puncte.
[modificare]Reconstrucţia cetăţii
Există posibilitatea reconstruirii turnurilor doborâte, în acest caz trebuie să îţi "ataci" propria regiune de bază. De asemenea, se poate consolida propria regiune de bază prin construirea unui "turn de protecţie", care, din păcate, îţi scade 2000 de galbeni din total, însă beneficiezi de un avantaj la atacul regiunii de bază, adică adversarul va avea de înfruntat 4 întrebări pentru distrugerea totală a teritoriilor acumulate până în momentul de faţă.
[modificare]Rezultatul rǎzboiului

La finalul jocului, hotărâtoare pentru rezultat este valoarea tuturor teritoriilor deţinute şi ale bonusurilor primite, astfel se va calcula conform punctelor adunate clasamentul celor trei participanţi. În caz de egalitate de puncte, departajarea se face în urma unei întrebări de rapiditate şi precizie.
La începutul jocului există o anticipare (estimare) asupra rezultatului final, calculată în funcţie de valoarea anterioară a jucătorilor. Diferenţa de la finalul fiecărui joc dintre această valoare aşteptată şi procentajul realizat efectiv are ca efect creşterea sau scăderea aşa numitului „Punctaj Actual Jucător" (PAJ), în funcţie de care se realizează un clasament general.
În afară de acesta, se calculează şi „Procentul Răspunsurilor Corecte" (PRC) al fiecărui jucător (procentul de răspunsuri corecte la întrebările cu variante multiple de răspuns).
[modificare]Clasamente. Topuri

[modificare]Top zilnic
Performanţele zilnice sunt reflectate prin pictograme: există câte o stea pentru fiecare loc 1 obţinut într-un joc şi câte un cap de mort pentru fiecare loc 3. Aceste două tipuri de pictograme se „anulează" reciproc, astfel că valoarea vizibilă reprezintă diferenţa dintre numărul de locuri 1 obţinute şi numărul de locuri 3 obţinute.
Cel mai bun rezultat zilnic este de 7 stele, decisivă fiind apoi, pentru clasamentul zilnic al jucătorilor, valoarea procentuală a teritoriilor cucerite în ziua respectivă. În acest top sunt afişaţi primii 1000 de jucători, iar lista se actualizează on-line.
[modificare]Topul zilelor precedente
Funcţionează asemănător numai că arată situaţia de la ora 7 dimineaţa a zilei. Se actualizează zilnic.
[modificare]Topul PAJ
Arată primii 1000 de jucători din săptămana precedentă. Minim 20 de jocuri sunt necesare pentru a ajunge în aceasta listă. Lista se actualizează o dată pe zi, la ora 6 dimineaţa.
[modificare]Top după vârstă, după adresă, după sex
Clasificarea personală se găseşte în meniul "Regat". Lista se actualizează o dată pe zi.
Ultimul rang: e ultima clasificare a ultimului joc din ziua precedentă
clasificare dupa vârstă, sex şi adresă
comparat cu tot restul jucătorilor
Cel mai bun rang: toate cele mai bune clasificări obţinute până acum
clasificare dupa vârstă, sex şi adresă
comparat cu tot restul jucatorilor
Crucea PAJ se schimba in functie de PAJ la valorile urmatoare:2800,3600,4400,5200,6000,6800,7600,8400.
[modificare]Tipuri de întrebǎri

Întrebările din joc sunt de tipul celor existente în concursurile de tip quiz, de cultură generală şi populară.
Jucătorii înregistraţi au dreptul să trimită intrebări noi şi să marcheze, în timpul jocului, întrebările pe care le consideră greşite sau să voteze întrebarea cu Îmi place/Media voturilor/Nu îmi place.
În timpul jocului apar două tipuri de întrebări: cu variante de răspuns şi de rapiditate.
Întrebările preferate de majoritatea jucătorilor sunt cele din domeniile: geografia lumii, limba şi literatura română, istorie, sport etc.
[modificare]Alegerea răspunsului corect din patru
Întrebǎrile au patru variante de rǎspuns dintre care trebuie ales cel corect.
[modificare]Întrebări de rapiditate
Aici contează să fiţi cât mai aproape de răspunsul corect (estimativ) precum şi, eventual, timpul de răspuns. Câştigă cel care răspunde cel mai aproape de realitate; în caz de egalitate se ia în considerare cel mai rapid dintre aceste răspunsuri.
[modificare]Alte opţiuni ale jocului

Ilustraţiile jocului au un aer medieval. Se întemeiază regate, se adună galbeni, se încrucişează săbii. Intr-o cameră a turnului, pe lângă Separeu unde poţi invita adversarii doriţi, un bufon virtual - „Bufonul Curţii" - iţi poate oferi detalii asupra regulamentului şi statisticilor.
În afara Concursului ConQUIZtador mai există o metodă de a strânge Galbeni: Quizz-ul de intrare; cu ajutorul cărora în Licitaţie poţi achiziţiona premii valoroase.
Viaţa socială de pe site este foarte diversificată. Prin intermediul Chat-ului, a Poştei regale şi a Forumului poţi tine legătura cu mii de regate.
In ConQUIZtador există posibilitatea de a discuta online cu restul jucătorilor, în camera de aşteptare, prin intermediul Chat-ului Comun, ChatAdor, Chat privat, şi Chatului din timpul jocului.
[modificare]Critici

Jocul a fost criticat pentru posibilitatea de a folosi programe[1] care exploatează breşele de securitate ale programului şi permit aflarea răspunsurilor corecte (ConquiztadorKiller) sau încetinirea timpului pentru aflarea de pe Internet a anumitor răspunsuri corecte (Cheat Engine 5.5).[2] De asemenea, au stârnit critici din partea jucătorilor şi unele întrebări despre care se afirmă că nu ar ţine de cultura generală. Sunt contestate, îndeosebi, întrebări aparţinând unor domenii precum Miss World, limba rromani, nutriţie etc.[3] precum şi cele cu grad ridicat de specializare: atestari documentare, descoperiri ştiinţifice mai puţin cunoscute etc.[4]
[modificare]Competiţii

Competiţia se desfăşoară pe harta României, cu reguli de Blitzkrieg. Taxa de participare pentru această competiţie este de 5.000 galbeni.
Etapele competiţiei:
Runda de calificare
Finala
În runda de calificare toţi participanţii la competiţie pot juca 6 jocuri. Jucătorii sunt sortaţi în funcţie de cele mai bune rezultate din 5 jocuri (rata de câştig a jocurilor, PRC).
Cei mai buni 27 de jucători ajung în finală. Această etapă este format din 3 runde:
Runda 1 – Participă toţi jucătorii
Runda 2 – Participă cei mai buni 9 jucători
Runda 3 – Participă cei mai buni 3 jucători
Competiţia începe la orele 14:00. Jocurile încep la fiecare 15 minute. Jucătorii nu pot vedea cu cine concurează şi nu pot folosi chatul. Întrebările sunt din toate domeniile.
Ultimele jocuri încep la aceeaşi oră. Jucătorii care nu participă la finală pot vedea rezultatele curente în camera de aşteptare.
Pentru a participa la turneu nu este nevoie de înregistrarea unui nou cont, doar înregistrare în competiţie.
Jucătorii se pot înregistra în competiţie direct din camera de aşteptare (click pe butonul „Înregistrare") şi trebuie să fie în camera de aşteptare înainte de începerea competiţiei pentru ca vor fi repartizaţi automat în concurs direct din chatul principal.
Premiile acestei competiţii sunt reprezentate de galbeni:
[modificare]Referinţe

^ PCNews.ro, 24 ianuarie 2008, „Cum sa castigi la Conquiztador"
^ Apropo.ro, 24 ianuarie 2008, „Conquiztador.ro a atras interesul hackerilor"
^ 7plus.ro, 16 ianuarie 2008, „Conquiztador - Habar n-ai şi cîştigi"
^ Monitorul de Suceava, 15 ianuarie 2008, Pro şi contra ConQUIZtador
[modificare]Legături externe

http://www.conquiztador.ro
Regulile jocului
Conquiztador: strategii, tactici, trucuri care te ajută să ajungi în top
Varianta în limba franceză a jocului conQUIZtador
http://www.conquiztador.com
http://www.conquiztador.net
http://www.conquiztador.de
Locul Premiu: Galbeni
1 1.000.000
2 700.000
3 500.000
4-6 300.000
7-9 200.000
10-12 100.000
13-15 90.000
16-18 80.000
19-21 70.000
22-24 60.000
25-27 50.000
28-100 20.000
101-200 10.000
201-500 7.000
501-1.000 6.000
Categorie: Jocuri video
Creare cont / AutentificareArticolDiscuţieLecturăModificareIstoric

Pagina principală
Portaluri tematice
Cafenea
Articol aleatoriu
Participare
Schimbări recente
Proiectul săptămânii
Ajutor
Portalul comunităţii
Donaţii
Tipărire/exportare
Trusa de unelte
În alte limbi
Български
Français
Magyar
Русский
Српски / Srpski
Ultima modificare efectuată la 16:27, 1 septembrie 2011.
Acest text este disponibil sub licenţa Creative Commons cu atribuire şi distribuire în condiţii identice; pot

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu vorbesc serios: ia-o mai usurel cu tema asta, pana nu faci vreun atac de inima!
In rest, acelasi sfat: invata sa gandesti!