| AvalohAlyn a întrebat:

Cine poate da Cambridge-ul? Si cand se da el? La ce iti foloseste?

Răspuns Câştigător
| jrockfreak a răspuns:

Și eu voi da Cambridge-ul în martie. big grin este un examen internațional de limba engleză. Sunt mai multe sesiuni, la noi cel puțin a fost în decembrie, va fi una în martie și încă una undeva în mai-iulie. Eu cum nu vreau să dau bacul din engleză, ar trebui să îl dau pe cel din martie pentru că certificatul ajunge în aproximativ o lună (direct din Anglia). La acest examen se cere Reading, Writing, Use of English (asta e cea mai spurcată după părerea mea) și Listening. Sunt mai multe nivele, este FCE (First Certificate), asta e engleza la nivel de licean, cea mai "ușoară" și ar trebui să ai peste 80 de puncte ca să îl ai (cred că la toate este așa). Mai este CAE, asta e mai avansat. Din câte am înțeles, aici trebuie să le ai mai mult cu vorbitul, cu vocabularul, să fii mai dezghețat. Mai este încă una cu limbaj de business, aia este printre cele mai grele. Sunt destul de multe feluri, dar în general toate se învârt în jurul ăstora trei. Prețul este în funcție de nivel. FCE este de 540 de lei, CAE deja e 560 sau 580 lei și tot așa mai departe. Cum s-a mai spus, este foarte recunoscut internațional, dacă iei avansatul, nu mai trebuie să dai admitere dacă vrei să studiezi engleza la facultate și dă bine la CV. Oricine o poate lua și chiar dacă "pici", certificatul tot îți rămâne cu nivelul tău oficial, care măcar e o dovadă că știi o infimă de engleză, deși mai bine este să te pregătești decât să arunci bani aiurea.

2 răspunsuri:
| miuuuuxd a răspuns:

Este un examen cu mai multe probe pe care daca il iei dovedesti ca ai cunostinte de limba engleza. Oricine il poate da, este recunoscut cam peste tot in lume, iti ajuta la CV sau la admiterea unei facultati. Este destul de scump, peste 500 de lei dar se merita, echivalaza si la bac. Il poti da in iunie in mai multe licee din tara. Multa bafta! Funda?

| VladPX a răspuns:

Oricine poate da Cambridge. In general se da spre sfarsitul celui de-al doilea semestru scolar. Este un examen pentru limba engleza recunosct in lume ce arata ca esti vorbitor de limba engleza (la un anumit nivel in functie de ce nivel alegi sa dai, mai usor, mai greu) si da bine la CV, daca vrei sa iti iei un job la o companie mare nu mai dai un examen de limba atunci deoarece ai Cambridge, spre exemplu.