Iti dau un exemplu, ca sa intelegi!
x supra 5= 4 supra 10
x ori 10= 5 ori 4
x ori 10= 20
x= 20 supra 10
Euu la mate fac asa : x supra 5= 4 supra 10
X ori 10 = 5 ori 4
x ori 10 = 20 | : 10 (impart din ambele locuri un 10)
X = 2
Da-mi un ex plz
Hai să facem aşa, că văd că primeşti tot felul de răspunsuri, dar nimeni nu explică clar.
Scrie pe o hârtie ceea ce apare mai jos, dar aşa cum ai învăţat la matematică (cu fracţii), nu cum apare mai jos:
x/a = b/c.
x este numărătorul primei fracţii (x/a) şi c este numitorul celei de-a doua fracţii (b/c). x şi c se numesc MEZII, aşa se numesc ei.
a este numitorul primei fracţii (x/a) şi b este numărătorul celei de-a doua fracţii (b/c). a şi b se numesc EXTREMII, aşa se numesc ei.
De la x/a = b/c ajungem la xc = ab, făcând aşa: înmulţim mezii iar rezultatul îl egalăm cu rezultatul înmulţirii extremilor.
Sper să fie mai clar acum. Te rog să citeşti cu atenţie cele de mai sus şi să aplici regula de mai sus pe un exerciţiu de la tine din cartea de matematică. Dacă nu este clar, atunci, trimite-mi un enunţ de problemă de matematică, aşa cum apare în manualul de matematică, sau culegerea pe care o foloseşti şi rezolvăm împreună problema. Promiţi? (:-))).
Din păcate, răspunsul tău este incorect.
Ar fi fost mai bine dacă ai fi scris că produsul mezilor este egal cu produsul extremilor.
Mezii şi extremii nu au cum să se înmulţească între ei. De acord, tu regină a Indiilor? Frumos pseudonim ţi-ai ales, trebuie să recunosc.
Pai aplicand regula de 3 simpla. De exemplu avem: x supra 3 =4 supra 5, conform regulii de 3 simpla x=3 ori 4 supra 5. Sper ca te-am lamurit:*