Buna,
Varianta actuala a zicalei "Nimic nu este intamplator" deriva din credinta straveche a oamenilor ca absolut tot ce se intampla, are un anumit scop... De exemplu, ai avut vreodata senzatia de deja'vu atunci cand ai intalnit pe cineva? Sau cand ai vizitat anumite locuri? Uneori, cand te intalnesti cu cineva, acea persoana reuseste sa-ti schimbe viata la 180 grade... poate te ajuta sa scapi de o boala, poate te ajuta sa castigi respect printre oamenii din jurul tau, poate te ajuta sa devii independent...
Nimic nu este intamplator... totul are un scop... fiecare vietate are un scop al ei (aici este inclus si omul)... chiar si faptul ca omul a poluat pamantul (sub diferite forme) a determinat desteptarea constiintei la unele persoane (din pacate nu la toti)... Gandeste-te un pic... Nici macar intrebarea asta pe care ai pus-o nu este intamplatoare... Daca nu o puneai tu, o punea altcineva in alta zi... Nici macar raspunsul meu nu are caracter intamplator... Poate aceasta intrebare asteapta multe raspunsuri...
Asertiunea respectiva trimite cu gandul la predestinare.In realitate nimic nu se intampla fara o acumulare de factori. Niciun ciclon si nicio adiere de vant nu sunt intamplatoare.Filosofii stiu de mult asta.Si la DimitrieCantemir apare ideea inexistentei "lucrului fara pricina". Mira
Este vorba de CAUZA =>> EFECT.
Daca ceva este in miscare, are deplasare relativa cu altceva. Paralel, se intersecteaza, sau nu. In functie de miscarea care le a fost imprimata anterior. Vor avea (sau nu) influenta intre ele.
Efectul continua intr-o infinitate de combinatii, pana ce exista miscare in univers.
Si totul se misca!
Toate actiunile pe care le facem au repercursiuni. Nu suntem la voia intamplarii, avem un scop pe care numai Dumnezeu il stie si toate evenimentele din viata noastra sunt calculate cu grija inca dinainte sa se intample.
Da! Marii ganditori au rezumat-o simplu: determinism! Sau, se intampla multe chestii, t k, la un mom dat, sa se intample cu Adevarat, >>> CEVA! (necesar, bun, revelator, rezolvator, etc...)
As vrea sa mai adaug aicea----Cred ca nimic nu e intamplator...totul se intampla cu un sens ...si imaginarul se poate transforma in real, mai ales daca iti doresti enorm, cu toata fiinta, nici un vis nu e imposibil de realizat. Issabela de Castilla i`a spus lui Cristofor Columb : "Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur,
ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala" ...de multe ori cred ca anumite lucruri se intampla, pentru ca ni le dorim atat de mult incat le atragem, chiar daca negam... o ceva acolo in subconstient care ne duce catre anumite intamplari pe care le numim "intamplatoare"... but they`re not...
Nimic nu este intamplator.multi oameni cred ca viata le apartine si pot face ce vor cu ea. ei merg pe premisa ca''sunt propriul meu stapan''si lupta mereu, se zbat pentru succes iar cand intr-un final il obtin, cred cu desavarsire ca meritul le apartine in totalitate, insa atunci cand au un ghinion da vina pe destin sau 'pe Dumnezeu'. fara a se gandi macar o clipa ca ''acest ghinion''pe care ei il numesc poate fi o atentionare.de la Dumnezeu pentru ca''nimic nu este intamplator'', totul are un sens, un inteles pe care foarte putini il pot intelege.
Mai simplu, nimic nu este accidental, totul are un rost in viata.Asa ne este scris
anonim_4396 întreabă:
AndreiFB întreabă: