anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Conflictul dintre India și Pakistan? Care sunt șansele ca situația să degenereze într-un conflict armat? În cazul unui război, se vor implica și alte puteri?

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

India și Pakistan sunt puteri nucleare. Ele sunt în conflict de decenii referitoare la niște teritorii de pe munți înalți, care au mai mult o importanță strategică.
Ele vor evita un conflict armat de amploare, așa cum au făcut și până acum.
Hărțuieli pe acolo pe coclauri vor mai fi între ele.
Când ai arme nucleare și tu și adversarul nu te joci.

| T0T a răspuns:

Eu cred că ar trebui să se implice propagând un mesaj al păcii (ceea ce cam rar se întâmplă). Totuși unele companii (în ziua de azi și ele pot fi numite puteri) se implică pozitiv și iau exemplul Coca-Cola.

https://www.youtube.com/watch?v=ts_4vOUDImE

Cred că toate puterile ar trebui să încurajeze înțelegerea, toleranța. Cred că luptele politice nu ar trebui să pună accent pe ură (chiar dacă e cel mai bun instrument de manipulare). Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la umanitate (din care facem și noi parte). Însă din păcate situația conducerii se reflectă și asupra populației. Greu mi-e să cred că dacă s-ar vrea să se exercite acest tip de influență, nu s-ar putea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In caz de conflict armat nu iti face probleme. Politaii din india, sunt inarmati cu prastii laughing

| CarcotasulVesel a răspuns:

Nici una
sau
daca ma insel oricum nu ma gasesti, ca o sa fim radiati toti, dat fiind faptul ca ambele au arme nucleare si ar degenera in razboi nuclear global

| ViruseZ a răspuns:

Nu o sa ne bagam in problemele statelor membre UE

| minrest a răspuns (pentru ViruseZ):

Da, as zice, draga Veorica, dar spuneai sa combatem negationalismul; cum il combatem, daca nu ne bagam?

| ViruseZ a răspuns (pentru minrest):

Nu este in problema nasrea sa bagvan ne in treburiile statelor UE