| brandiburu a întrebat:

Considera cineva ca rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat se datoreaza pregatirii insuficiente a elevilor si a inaspririi supravegherii?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Rezultatele dezastruoase se datoreaza distrugerii sistemului de invatamant dupa 1990. Efectele distrugerii sistemului incep sa se vada in timp si nu e primul an cand au aparut. A inceput cu lipsa performantelor la olimpiadele internationale, a continuat cu scaderea calitatii la nivel intern, iar acum incep sa se vada la bac. De altfel numai analizand carentele grave de gramatica si de cultura generala de pe acest site, orice om cu scaun la cap isi poate face o impresie despre nivelul invatamantului, fara a fi nevoie de camere de supraveghere si alte ineptii.
Am spus-o de mai multe ori si aici: nu poti avea un sistem performant atata timp cat oferi salarii de mizerie, pentru ca nu vei mai atrage elitele la catedra. Cei ajunsi in ultimii ani la catedra nu numai ca nu pot constitui modele de urmat in viata, dar nici nu sunt in stare sa impuna disciplina si respect in fata unor copii, pana la urma. In plus faptul ca se dau diplome pe banda rulanta si ca nu exista niciun fel de concurenta in niciun domeniu, iar elevii vad ca nu ii ajuta cu absolut nimic diplomele obtinute cu sarg si cu sudoarea fruntii, inlatura orice umbra de motivatie din mintea elevului.
Pe masura ce profesorii de valoare vor iesi la pensie iar sistemul de invatamant va fi in continuare politizat, vom avea generatii de copii tot mai slab pregatite, cu rezultate pe masura. Din pacate in invatamant rezultatele se vad in decenii intregi, astfel incat chiar daca de maine s-ar face o reforma adevarata in educatie, vor mai trece 20 de ani pana sa fie vizibile rezultatele si inca 20 pentru a ajunge la performanta adevarata.
Trist este ca am plecat in '90 de la un sistem depasit, care aducea insa nenumarate diplome internationale si l-am reformat pana am ajuns ca in licee intregi nici macar un elev sa nu fie in stare sa ia un amarat de 5.
Later edit: povestea cu invatatul si cu copiatul este o tampenie. Pentru a lua 5 nu este nevoie de un efort special, daca un elev a reusit sa promoveze toti cei patru ani de liceu, ar trebui sa ia 5 la bac fara ninicun efort.

8 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Da,sunt total de acord cu tine. Elevii in ziua de azi nu mai invatamse bazeaza pe faptul ca ei sunt smecheri si pot copia,insa degeaba se culca pe o ureche, examenul e examen, nu orice testbig grin

| Malvina24 a răspuns:

Eu am sustinut bac-ul anul acesta.Nu am nimic cu camerele de supraveghere.Din contra, ma bucur ca le-au bagat pentru ca asa toti prostii luau numai de la 9 in sus asa ca in ceilalti ani.Acum toti au intr 6 si 7.Ba chiar unii au si picat bac-ul.Nu e vina camerelor.Multi s-au bazat ca o sa poata copia(dar din pacate au fost scosi afara).Pe undeva e vina tuturor.Acum depinde si de elev.Eu gandesc in felul urmator:daca intr-o scoala un profesor nu-si da interesul sa predea cum trebuie o materie, un elev care vrea sa invete la acea materie oricum se va pregati.Stiu ca e rau si de profi ca au salariile mici insa elevii care vroiau sa invete, invatau.Nu e vina d-nului Funeriu desi este...toata lumea stie cum.Cine a invatat a reusit, cine nu o sa dea la toamna.La mine in clasa am avut 4 copii picati iar in scoala mea au fost 20 picati.Toti acestia 20 au fost acei copii care in timpul anului abia veneau pe la scoala. Abia au trecut clasa insa la bac s-a vazut.Eu am media de liceu 9.38 iar la bac am obtinut 8.03.(romana 6.70, istorie 8.40 si 9 la psiho).

| Aiicha a răspuns:

Daca inveti iei o nota buna, daca nu, nu! Simplu!

| remus a răspuns:

Malvina24, felicitari pentru mediile obtinute la liceu, bac si felul de a gandi, succes deplin in viata.

| YoYoLicious a răspuns:

Rezultatele dezastroase se datoreaza ignorantei din partea elevilor. Eu, anul trecut, la romana am invatat frumos singura(mi-am facut comentarii, luand idei din mai multe carti), deoarece profei de romana nu ii pasa de noi, la istorie am facut meditatie, pentru ca profa nu era in stare sa predea nicio lectie in ordine cronologica. Doar la geografie s-a ocupat profesoara de noi. Sunt mandra ca am luat BAC ul cu nota mare, pentru ca am muncit eu, fara ajutorul nimanui. Asa ca daca vrei, inveti, daca nu, la fel. Nu conteaza cate camere de supravegheat sunt in sali, nu conteaza cat te-a ajutat proful in liceu(cel putin la filologie chiar poti invata de unul singur), conteaza cat de mult muncesti tu ca sa iei note mari.

| aneta a răspuns:

Eu cred ca in majoritatea cazurilor se datoreaza datorita nepasarii din partea elevilorstraight face.

| brandiburu explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Inseamna ca nu sunt singurul care gandeste asa si se pare ca cei de la TV prezinta doar jumatati de masura...iar.

| razvan1305 a răspuns:

Pai daca se pregateau mai bine clar nu mai era un dezastru...Dar acum sunt precupati de alte lucruri nu de bac, o fi zic, lasa ca, copiez ...Si surpriza mai multi supraveghetori