April
| April a întrebat:

Construiti enunturi cu sensurile multiple ale expresiei"a dat coltul".

Răspuns Câştigător
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

A venit primăvara şi a dat colţul ierbii. S-a supărat pe mine fiindcă am tăiat pâinea şi nu i-am dat (lui) colţul. Ăl bătrân a dat colţul iarna trecută. La capătul holului, dai colţul şi intri în biroul lui.

12 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

In plus fata de @aqualuna: "am dat coltul cearceafului la o parte" si "coltul de rechin legat pe un lantisor..."

mira
| mira a răspuns:

Da, aceste sunt cele doua sensuri:a trece dintr-o strada in alta asezate in unghi drept si a deceda.

April
| April explică:

Pentru psiholog:era un exercitiu de cunoastere a limbii romane si a sensurilor surprinzator de expresive ale cuvintelor limbii noastre. E un fel de joc in care se implica cine vrea si, uneori, scoate la iveala capacitatea unor repondenti de a scoate la iveala enunturi cu totul originale.Nu erai obligat sa participi.Cat priveste intrebarile mele cred ca au fost mai multe decat ai aflat tu iar cerinte niciuna.Nu cer nimanui nimic iar daca propun, uneori cate un astfel de exercitiu de limba nu mi se pare ca displace cuiva infara de tine. Uite ce frumos raspuns a dat Aqualuna care dovedeste o excelenta cunoastere a frumoasei limbi pe care o vorbim.
Si nu este ajutorul singura ratiune de a exista acestui site. E si comunicarea.
Si inca ceva:daca esti psiholog precum lasi sa se inteleaga, ar trebui sa stii ca nu e deloc politicos sa incepi o propozitie atunci cand te adresezi cuiva cu imperativul:auzi"; sesizez in acest verb si in porunca pe care mi-o dai de a-ti raspunde. o usoara nuanta de amenintare.Gresesc? Ce-ti casuna pe mine?

| Bacemi a răspuns:

Din pacate, anul acesta am avut ocazia sa spun de multe ori ca a dat coltul un om.
Pentru a ajunge la biblioteca a dat coltul.
Mereu o mama da coltul de la paine copiilor.
Prietenul meu mi-a dat coltul unui rechin.

| SweetCandy a răspuns:

A dat coltul casei pentru a-si cauta manusa.
Bietul de el, a dat coltul mult prea devreme!

| Casiana a răspuns:

Mirela a dat coltul si a ajuns la casa matusii sale...
Cei din sat spun:"A dat coltul din prea multa bunatate!".(a murit=a dat coltul)

Cred ca decat astea sunt...

O zi buna, pa-pa!

| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Mergand la magazinam dat coltul pentru a scurta drumul catelul a dat coltul de batrnete (a murit)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Auzi draga april, am o intrebare si rog sa razpunzi la ea prin mesaj la profilul meu!
Cu ce te-ar ajuta daca as raspunde la aceasta intrebare?
Sunt curioasa cu tu pui mai mult cerinte decat intrebari!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu cunosc decit un singur fel de "a da coltul". la celelante le spun ca ai trecut de colt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau enunturi bogate cu sau legat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poshla nah... i

| AlexiaB a răspuns:

Pai...
El a dat coltul(adica a murit.)
...
Am avut si eu asta dar numai stiulaughing
A murit, a plecat pe langa colt...