| anonymus4106 a întrebat:

Cred ca, cu totii am invatat in clasele primare cum sa tinem minte cate zile are fiecare luna a anului: tii pumni stransi unul langa altul si te uiti la ridcaturile oaselor de la degete. Incepi de la stanga cu Ianuarie, iar daca este o ridicatura, atunci are 31 de zile, altfel are 30(mai putin februarie). Intrebarea mea e: asta e o simpla coincidenta sau romanii(cred ca ei au conceput calendarul, nu?) s-au gandit la asta?

6 răspunsuri:
| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Eu cred ca e o simpla coincidență.

| Daniel9988 a răspuns:

Nu romanii au conceput calendarul, deoarece acelasi calendar este folosit peste tot in lume, aproape...

| Daniel9988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce sa fac cu asta? Pai afla ca acum, in zilele naostre, 85% din populatie foloseste calendarul georgian.Adica daca vei calatori din America in Europa si apoi in Asia pe 29 martie, peste tot iti va spune ca este 29 martie. Exceptie fac aia de prin Sudul Africii, au un calendar ciudat rau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Daniel9988):

Scrie clar acolo cine l-a conceput, sarbii merg pe calendarul Iulian, apropo si cred ca iti mai pot da exemple.

| Daniel9988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Domnule,,stie tot''....nu ma refeream la calendarul religios, ma refeream la zilele anului.Ca este calendarul pe vechi si cel pe nou, ca la unul Anul Nou este in mijlocul primaverii sau Craciunul este toamna, n-are nicio relevanta.Toate lunile au acelasi numar de zile.