nu, nu ii vede pentru ca nu exista nici un batran in ceruri care sa ii rasplateasca pe cei buni si sa ii pedepseasca pe cei rai. bine, foarte multi oameni dezamagiti de acest zeu nedrept se autoconsoleaza ca macar in viata de dupa cineva le va face si lor dreptate. ar fi frumos sa fie asa, dar din pacate nu e.
Se pare ca D-zeu ne da posibilitatea liberului arbitru. Fiecare alege un anumit drum, sa actioneze intr-un anume mod. Cei care spun ca sunt f credinciosi si prin fapte dovedesc altfel...sigur ii intereseaza mai mult sa aiba o imagine de ''om bun'' in fata celorlalti decat sa faca bine. Sau poate eu stiu? Nu-si dau seama cand fac rau fie din lipsa de educatie, fie din faptul ca considera ca fac bine ceea ce fac. Fiecare la un moment dat va da socoteala..in fata destinului si a lui Dumnezeu.
Daca am invatat ceva in viata asta, este faptul ca, din ce am judecat in aia am cazut cu acelasi pacat...de-asta exista Cineva, mai presus de toti si toate, care are tot dreptul sa judece, pentru ca noi nici nu avem puterea, si nici menirea noastra nu e asta...cu cat incercam mai mult sa iertam, sa intelegem, sa incercam sa schimbam omul care a facut rau, cu atat mai mult si Dumnezeu va face asta cu noi, pentru ca astea sunt incercari la care suntem supusi tocmai pentru a vedea EL cat de mult ne putem iubi aproapele: ca pe noi insine?!