anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că ar trebui înființate mai multe clase de învățământ cu frecvență redusă și învățământ fără frecvență la noi în țară?
Eu unul cred că da, învățământ la zi e doar o pierdere de timp.

6 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu, si asa invatamantul la noi este varza, daca s-ar mai face si cu frecventa redusa am iesi toti idioti pe banda rulanda cu diplome. Si asa ies analfabeti cu diplome universitare si apoi ne intrebam de ce suntem platiti prost in Romania.
Sase ore pe zi sunt cum ar trebui sa fie. Scoala si statul la scoala are si scopul sa te educe, in sensul ca invata elevii sa vina la scoala, sa vina la timp si sa stea in banca, lucrand sase ore pe zi intr-un singur loc. Este o disciplina pe care elevul nu o are si o deprinde foarte greu stand acasa. Cand stai acasa inveti cand ai chef, iei pauza cand ai chef, mananci invatand etc. Aceasta disciplina de a sta 6, 7 ore pe zi la scoala, in banca lucrand, ajuta elevul sa se formeze pentru piata muncii. Din pacate, la noi prezentele si santiunile in cazul absentelor sunt foarte mici, de aceea ajung multi la facultate care vin cand au chef, pleaca cand au chef, isi iau diplomele iar apoi ajung la serviciu, unde intarzie cateva ore, ies la tigara cand au chef etc. Si asa la noi, cand vine vorba de munca, oamenii sunt prost disciplinati.
Daca elevul/studentul nu este invatat/educat 12 ani sa ajunga undeva la timp, sa stea minim 6 ore in banca, zilnic, in momentul in care va ajunge pe piata muncii cand va trebui sa lucreze minim opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana, cu o luna de concediu nu va reusi, pentru ca nu are antrenamentul necesar.
De regula, din ce am observat din propria experienta, oamenii care nu prea au venit pe la scoala, la liceu, la facultate, le-a fost foarte greu sa isi gaseasca si sa isi pastreze un loc de munca. Au existat si exceptii, insa foarte putine.

| umbra09 a răspuns:

80% din persoanele pe care le cunosc fac cel putin o absenta in fiecare zi deci ar trebui sa fie undeva la maxim 4 ore pe zi...

| Jolenne a răspuns:

Nici nu îmi pot imagina asta. Învăţământul la zi nu are nicio legătură cu cel cu FR. În primul rând nu poate fi acoperită toată materia. Educaţia este obligatorie, nu este o ieşire în oraş pe care o faci câteodată. Trebuie zilnic să fii acolo, să trăieşti în circuit, să înveţi ceva!
Sincer, ce poate fi mai important decât educaţia? Nimeni nu iubeşte şcoala, nici măcar eu, dar ştiu ce înseamnă ea şi cât de importantă este.
Îmi pare rău de cei ce renunţă la şansa de a învăţa ceva...

| anonim_4396 explică (pentru Jolenne):

Totuși la școală se stă 6 ore. Șase ore în care doar scriem, partea cu învățatul se întâmplă abia când ajungem acasa. Uite la șoală stăm 50 minute să scriem o lecție de istorie pe care o pot memora pe derost în doar 6 minute(la fel și în cazul geografiei).

| anonim_4396 explică (pentru Jolenne):

Româna, Franceza și Religia sunt materii inutile, desenul, sportul și muzica sunt și mai inutile.
E mult mai frumos când înveți singur, profesorii mai mult mă încurcă decât să mă ajute happy
Acasă în cele 6 ore pot să înveți mult mai multe chestii.(dacă citești desigur, iar eu așa aș mi-aș investi timpul dacă nu aș fi la învățământul de zi). Plus că scapi mai ușor cu cheltuielile.

| Jolenne a răspuns (pentru anonim_4396):

Româna și Franceza nu sunt materii inutile. Oamenii din țara noastră sunt analfabeți tocmai pentru că nu iau limba română în serios. Franceza este eficientă pentru că fiecare om trebuie să știe măcar două limbi străine (asta după ce învață să scrie în limba română). Da, religia și desenul sunt inutile, pentru că oricum orele nu se iau în serios, iar profesorii nu au nicio legătură cu realitatea zilelor noastre.
Înțeleg că majoritatea timpului ți-l consumi la școală, dar trebuie să vezi asta ca pe ceva bun. Încearcă să fii atent, astfel să prinzi ceva din zbor, nu să stai degeaba la școală... Acasă nu înveți nimic, e doar un pretext. Hai să fim sinceri... câți oameni ar irosi șase ore acasă ca să învețe? Trebuie să fim realiști.
Învățământul este varză în Romania, iar o astfel de schimbare ar duce la mai mulți șomeri și oameni care nu-și cunosc nici măcar limba. Avem nevoie de schimbări care să facă ceva bun, nu să îi ajute pe cei comozi, care doresc să termine o școală fără ca măcar să o frecventeze.
Știu că nu suntem de aceeași părere, dar gândește-te doar la ce viitor ar avea țara noastră după o astfel de schimbare.