| StrongHeart a întrebat:

Credeti ca e posibil o persoana care lucreaza full time sa urmeze facultatea de limbi straine in paralel? Dar alte facultati mai grele? Sunt sanse?

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

ți se înjumătățește nr de prezențe dar oricum faci foarte greu față la litere pentru că e considerată dublă specializare și ai cursuri și examene grămadă

| Celcestietot a răspuns:

Este posibil dacă ai o dorință mare.

| Frank51 a răspuns:

Contrar spuselor userului de mai sus, majoritatea profesorilor don't give a heck. Este posibil sa lucrezi full time doar daca iti permite facultatea, spre exemplu daca ai multe cursuri si mult de invatat, vei reusi doar sa treci cu nota minima, si asta te va afecta pe viitor. Sfatul meu este sa inveti foarte bine si sa iei bursa, poti trai lejer cu bursa mai ales daca te mai ajuta parintii cu 2-300 lei pe luna.

| JicaContra a răspuns (pentru Frank51):

De fara frecventa ai auzit?!?

de putut se poate, DAR, trebuie sa ai o vointa de fier, cand o sa te trezesti dupa 8h de munca + naveta ca trebuie sa inveti pana seara tarziu si NO FUN, atunci o sa te cam loveasca ideea, RAU!

| Frank51 a răspuns (pentru JicaContra):

Ce treabă are cu ce am spus eu?

| JicaContra a răspuns (pentru Frank51):

Daca nu ti-ai modificat raspunsul, nici una, dar a fost un raspuns cu "nu se poate" si la ala am vrut sa dau reply
si sunt sigur ca ieri era un raspuns cu "nu se poate" tongue

| Sofer a răspuns:

Poți fara probleme. Te vei descurca.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da.

| Apokales a răspuns:

Da. Spre exemplu la mine in facultate se tinea cont de faptul ca studentul avea serviciu si profesorul era mult mai indulgent la examene cu el. Deci consider ca sunt sanse, plus ca mai erau si patroni care le oferea cateva ore libere pentru a se duce la facultate sa aiba o prezenta cat de cat decenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti daca o faci la distanta. Stiu persoane care lucrau si vineau din Baia Mare pana la Cluj doar la examene.
Sa o faci la zi este mai complicat pentru ca sunt seminarii/laboratoare unde se pune accent pe prezenta, nici nu te baga in examen daca nu ai un anumit procent din prezente. Te baga in restante si sa te vad cum treci acolo. Depinde de profesori daca gasesti ceva oameni mai intelegatori. Dar foarte multi tin la materia lor si tin sa aiba studenti la cursuri si seminarii. La distanta e alta treaba pentru ca mergi la examene si aia e.

| Andee10 a răspuns:

Salut. Tocmai termin ultimul an de facultate (nu litere), timp în care am lucrat full-time. Am trecut cu bine însă a trebuit să renunț la foarte foarte multe lucruri, începând cu timpul liber și somnul decent. În timpul săptămânii aveam seminarii unde prezența era obligatorie și pentru care trebuia să plec de la lucru, ceea ce însemna ore care trebuiau recuperate. Aveam zile când lucram de la 7 dimineața până la 5/6, zile în care lucram de la 8 la 8, practic plecam de acasă dimineața la 6 jumate și ajungeam înapoi seara pe la 8, sau mai târziu. În zilele în care aveam și cursuri era obositor, mai ales dacă se nimereau în mijlocul programului și trebuia să mă tot plimb între lucru și facultate. În weekend nu puteam tot timpul să mă odihnesc pentru că aveam multe teme de făcut pentru facultate. Seara când ajungeam acasă, la fel, trebuie uneori să stau până târziu mai ales înainte de deadline. Cele mai aglomerate perioade au fost sfârșiturile de semestru și cum zicea cineva mai sus, e mai greu să iei note maxime în astfel de condiții. Desigur, a fost dificil pentru că nu voiam doar să trec făcând minimul necesar, voiam în același timp și să învăț să rămân cu ceva din facultate, și să iau sesiunile cu note mari.

Recomandarea mea este să te gândești foarte bine dacă ești dispus să îți încarci programul și dacă slujba aia pe care o vrei merită. Again, depinde de facultate, nu știu exact cum e la limbi străine. Prietenul meu e la limbi moderne aplicate la Cluj și s-a angajat part-time pentru că full-time nu-i mai permitea să se ocupe și de facultate.

Dacă job-ul nu este în domeniul pe care îl studiezi/domeniul în care te interesează să lucrezi în viitor, mai bine caută ceva part time și străduiește-te să iei bursa, cred că te-ar ajuta mult mai mult. Succes!

| StrongHeart explică (pentru Andee10):

Apreciez mult ca ți-ai luat din timp să răspunzi așa detaliat și o sa iau în considerare ce ai scris.