anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca e rau ca m-am transferat de la un liceu de zi la un liceu cu"la distanta" sau frecventa redusa din cauza depresiei si a anxietatii sociale? Mi-am ratat viitorul ma gandesc insa daca ma duceam zi de zi la scoala simteam ca nu fac fata,ma apucau anxietatea si depresia.
Am ramas in urma tocmai din cauza depresiei,anxietatii, fobiei sociale..cu 3 ani.Am amanat 3 ani scolari.
Eu zic ca mi-am ratat viitorul..visam la o facultate(umanista) iar acum tot ce iau in calcul e o postliceala sau un curs,scoala suplimentara de dupa liceu. facultatea e ceva ce as putea face insa daca as fi mai muncitor,serios si nu as mai pierde timpul de pomana.
Bacalaureatul il iau sigur(insa cu 7, 7,50 maxim 8) daca ma pun sa invat,am cap dar sunt foarte delasator si comod.
Am luat premiul II si II la generala si am avut mediile 8, 50 la liceu in a IX-a, a X-a si a XI-a.
Sunt sigur ca daca m-ar motiva ceva si daca m-as pune pe invatat as scoate un 8 la bacalaureat(sunt la uman) chiar si de la liceu la distanta(FR) insa am uneori ganduri ca mi-am ratat definitiv viitorul.
Poate asa si este. Daca m-as stradui si as fi serios in invatat as reveni la 8, 50-9 ca la generala insa tehnologia si trandavitul sunt mai frumoase.Prefer sa ma uit la tv sau sa joc jocuri in loc sa invat ca inainte.
Sad story si penible nu?
Dar e adevarata treaba.
sad
Sugestii?sad sfaturi?
Uneori as vrea sa nu ma fi nascut.Dar daca m-am nascut, ce vina am?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ti-ai ratat viitorul, poti in orice moment sa inveti suficient si sa faci o facultate. De ce sa nu te fi nascut? pana la urma esti lenes, asta nu e o boala, e doar lene. Si mie mi-ar placea sa trandavesc, dar apoi ma gandesc ca munca este cea care imi da valoare ca om si ca am o singura viata, nu vreausa o pierd trandavind. Daca tu te simti fericit lenevind, atunci fa asa. daca vrei un viitor, munceste!

6 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Revine vad chestiunea aceasta a depresiei.
Solutia este aceeasi pentru toti cei care fac exces in privinta timpului petrecut in fata calculatorului...

Iata deci solutii pentru a iesi din depresie:
- Pasul numarul 1 este acela de a renunta la timpul EXCESIV pierdut pe facebook, internet in general, TPU, etc...
- Pasul numarul 2 este acela de a socializa mai mult folosid timpul recuperat prin "pasul nr. 1"... happy

| GolopențaAdrian a răspuns:

Asa a fost sa te nasti asa ca omul se poate schimba

| AvalohAlyn a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Sunt perfect normal man doar ca sunt mai retras,timid, emotiv in viata reala.Aa si cu emotii, anxietate, depresie( adica neliniste si frica intensa prima, tristete majora si melancolie a doua)

| GolopențaAdrian a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Asta inseamna ca nu-i o problema mai bine timid decat sa vorbesti de nu mai poti.In legatura cu depresia, anxietatea si melancolie du-te la doctor si psiholog

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Care ar fi motivul anxietatii tale sociale? Dar a depresiei.Din cate vad eu esti genul Branza Buna in burduf de caine.Ce te-ar impiedica sa te redresezi? De ce te resemnezi in halul asta?

| AvalohAlyn a răspuns (pentru Brăila_Ana_Cosmina_1997):

Motivul? Retragerea,singuratatea,frica, PC-ul, netul, jocurile, socurile emotionale din trecut.