| IoanaMaria12345678910 a întrebat:

Credeti ca in toamna se vor deschide școlile,facultățile, liceele?

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

La cum s-au relaxat toate m-ar mira să rămână școlile închise, doar dacă nu bagă iar vreo stare de urgență și închid iar tot

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cursurile vor începe. Dacă se vor face în clădiri, să se deschidă clădirile, poate da, poate nu.

| zurick a răspuns:

Cred că nu sper că da laughing

| IoanaMaria12345678910 explică (pentru zurick):

Sa zicem ca da, sa speram ca nu laughing))

| RKBlue a răspuns:

Nu.
Poate daca vom purta masti, dar nu prea cred.
Cazurile cresc tot mai mult, nu e prea dragut. Cred ca masurile se vor intensifica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai mai crede cineva in virus?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După cum evoluează situația, cel mai probabil o să fie iar pe online

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Există în acest moment 4 scenarii, dintre care trei sunt plauzibile, iar celălalt este scenariul de care ministerul fuge ca de dracu.

Primul scenariu. Reluarea cursurilor în condiții optime în cazul în care apare un medicament/vaccin minune împotriva COVID-19, sau în cazul în care România va dispune măcar de 20% din stocurile Remdesivir care va fi administrat tineretului. (improbabil)

Al doilea scenariu (cel mai plauzibil). Restructurarea anului școlar, restricții impuse de minister și instituțiile de învățământ (1 elev la fiecare 4mp), iar în sala de clasă să nu se afle mai mult de jumătate din colectiv, ceilalți elevi urmând materialele date de către profesori, de acasă. Se vor face schimburi pe zi sau pe săptămână. Cursurile vor avea 30 minute maximum, programul fiind de maximum 4 ore.

Condiții de igienă: profesorii obligați să poarte măști. Elevii nu sunt obligați să poarte măști. Restricție la băi de câte unul/doi elevi max. Poate chiar recreere acolo unde este cazul pe terenul de sport, în schimburi. Dezinfectant, săpun lichid etc.

Al treilea scenariu. Amânarea începerii anului școlar până când se va găsi scenariul "minune" până prin decembrie-ianuarie când se va găsi un vaccin/medicament care combate COVID-19.

Al patrulea scenariu. (pe locul 3 la cele mai plauzibile scenarii), mutarea cursurilor 100% online. Deși acest lucru impune ca Ministerul Educației să asigure o conexiune de internet + dispozitiv mobil tuturor familiilor nevoiașe, vorbim de niște fonduri de peste 3mil euro, pe care România nu le va mai recupera niciodată. Dacă Ministerul nu va asigura acestea, se constată îngrădirea dreptului la educație al elevilor.

| Anonima163333 a răspuns:

SPER CA O SA SE DESCHIDA! dar probabil ca nu....la cum s-a relaxat lumea...

Poate vom face din nou online.;\

Sper ca nu.

Nu mi-a placut DELOC!

| MaryMaria333 a răspuns:

Am sperante ca da. Eu am o scoala de terminat.

| NuCitescNotificari a răspuns:

Nu se deschid scolile. E posibil sa se face cursuri tot online.

| Jackpot2 a răspuns:

Da. Eu cred ca se vor deschide pentru ca altfel clădirea în sine nu vor reprezenta nimic