In ziua de azi, in general, copii nu mai citesc deloc povesti sau alte carti.
Daca dupa o carte este facut film cu atat mai bine (probabil ca multi o sa stie scufita rosie, nu cum o stim noi povestea aia draguta ci o sa stie cum este filmul ce ruleaza la cinematografe ).
Daca te uiti numa aici pe site o sa vezi cati copii nu citesc nici macar cartile care ti se cer la scoala, acestia cauta doar referate gata facute, rezumate (pe care sigur nu le citesc).
Ar trebui sa citeasca o carte de povesti sau aventura si sa nu o ia ca o pierdere de timp, ar trebui sa isi dea seama ca dintr-o carte iti dezvolti mai repede imaginatia, o carte buna te face sa vezi povestea cu mai multe detalii si mult mai frumos ca orice film.
Dar in zilele acestea lumea nu mai citeste (de ce sa citeasca cand gasesc orice raspuns pe internet, mai bine se uita la monitor decat sa citeasca o carte pe o banca sau undeva afara).
In cativa ani (cred ca si acum) cartile o sa fie pe post de obiecte decorative intr-o casa (cand vine lumea in vizita sa zica ca esti cult ca "uite ce de carti are in biblioteca aia"), dar nu o sa fie pentru citit.
Nu zic ca nu sunt copii care inca citesc, doar ca acestia sunt tot mai putini (sunt pe cale de disparitie).
Da pentru ca in ziua de azi e multa tehnologie numai e ca pe vremuri.de exemplu intr-un film nu iti arata cu exactitate ce scrie in acea carte.dar ei simt altceva(copiii) simt ca acel personaj de la TV arata exact ca Harap-Alb(de ex.).
Da. Majoritatea copiilor prefera sa vizioneze un film de maxim 2h decat sa citeasca povestea. Dar ei nu iau in considerare si faptul ca prin citire se dezvolta si alte comportamente, cu cat citesti mai mult, gandirea dezvolta si alte arii, ba chiar ajuta si la socializare. E adevarat ca memoria vizuala este mai dezvoltata, retii mai usor, dar odata cu citirea unui volum, apoi al doilea volum, se dezvolta neuronul si se poate axa mai mult pe invatarea prin citire. Eh, sunt multe de spus, chiar un roman despre asta.
Bună! E bine să citiţi măcar povestirea, dacă nu aveţi răbdare să citiţi integral. O găsiţi aici, şi nu numai această poveste http://lecturirecenzate.ro/
papucicu întreabă: