anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca un comportament apare din senin?

Răspuns Câştigător
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Nu.
Este o rezultanta a contextelor, situatiilor, obiceiurilor, prejudecatilor, a presiunii de grup, a "preluarii" elementelor de la ceilalti care credem ca ni se potrivesc si, evident, a experintei. Toate acestea conjugate.

Daca avem un comportament la un moment dat, intr-o anumita situatie pe care nu il recunoastem ia fi eu-l personal si, uneori, spunem "dar asa nu sunt eu de obicei", acest lucru se datoreaza faptului ca refuzam sa acceptam ca noi putem fi si "rai". Limitele pe care ni le impunem insa, uneori pot fi depasite, iar in fiecare dintre noi exista un Hitler, ca si un Ghandi la un anumit nivel incontrolabil. Depinde de alegerile proprii.

15 răspunsuri:
| dada a răspuns:

Daca esti indragostit... da laughinglaughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci, esti indragostit, nu-i din senin.Altul la rand.

| girlxx21 a răspuns:

Nu apare din senin...trebuie sa existe ceva ce sa te determine sa-ti schimbi comportamentul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eh Furni...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sensei.BRO, minte de aur, pumn de fier, nu esti om, esti inginer. rolling on the floor

| asya a răspuns:

Nu apare doar din senin...pt k uneori e si innorat cerul!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din senin, nu!
Poate aparea doar din varii fenomene....nefavorabile sau poate favorabile! Altfel, nu vad cum, decat daca, in mod constient iti impui o anumita conduita, dar asta nu e ceea ce numim "din senin"!
E o intamplare pe care vrei sa ne-o povestesti?

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Depinde la ce te referi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Furni injiner e luat rolling on the floor

Janina
| Janina a răspuns:

Chiar mai. unde e robertito?

| xibalba a răspuns:

Din senin nu cred, dar in urma unor traume (ex:violuri, crime) sau unor lucruri extraordinare in sensul pozitiv, totul este posibil...

luciana
| luciana a răspuns:

Comportamentul este de fapt urmarea educatiei primite, ce te defineste in ochii celorlalti ...acesta te inalta daca sti sa fi simtit, sa dai atentie celui ce iti vorbeste, sa privesti acea persoana in ochi, si sa stii sa spui la nevoie, - scuzati, sau - sa te coboare si sa te arati in splendoarea obrazniciei, afisate cu nonsalanta, sa dai dovada de lipsa de respect, de bun simt sau sa reusesti prin vorbitul tare, - doar sa atragi dezaprobarea celorlalti... Te nasti sa fi arogant, sa nu iti pese ca deranjezi, sa nu te ridici in picicioare, - cand altul e in necaz si tu il vezi, sa vrei sa fi nesimtit ...Acest comportment, incepe de timpuriu, de mic, cand refuzi la inceput ati ajuta parintele la treaba, sau vreun coleg ce nu are cartea ce ti-o cere, sa nu te duci la paine cand bunica te roaga, sa refuzi ati dona cei 2 lei pentru o cauza nobila... Lucien

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Orice "problema"de comportament isi are radacinile undeva in copilarie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, Monica. Sunt formator si predau in aceste zile la Sovata un curs despre comportamente dificile (ale copiilor din sistemul de protectia copilului). Ieri am intalnit rezistenta unor angajate, care pentru a-si ascunde incompetenta insistau fara argumente ca unii copii au comportamente dificile din senin. Ceea ce nu se poate. Comportamentele au o cauza. Uneori n-o vedem si n-o intelegem, dar asta nu inseamna ca nu exista. Am vrut sa vad ce zice comunitatea noastra.

| vyly a răspuns:

Eu zic ca depinde de situatie si de persoana, de caracterul fiecaruia dintre noi...pentru ca fiecare poate avea diferite reactii la o chestie mai delicata sa zic asa