| Kassandra1408 a întrebat:

Credeti ca un elev isi poate depasi profesorul? Este in stare sa evolueza atat de mult: Argumentați va rog alegerea facuta happy

Răspuns Câştigător
| albinuta_2886 a răspuns:

Desigur ca un elev isi poate depasi profesorul si cred ca asta e visul oricarui profesor: sa-si indrume elevii astfel incat acestia sa ajunga la cunoasterea tuturor informatiilor intr-un anumit domeniu.
Insa putem identifica 2 cazuri:
1. profesorul este foarte slab si un elev mai inteligent il poate intrece cu usurinta.
2. elevul este o somitate si poate sa patrunda mai profund unele informatii, sa le asimileze extrem de repede si sa fie capabil sa produca rationamente necesare rezolvarii enigmelor unei materii. Eu cunoscuun astfel de elev. Invatam in acelasi liceu. profesorul de matematica este cel mai bun din oras, un om extraordinar de destept si mereu ne spune ca il uimeste acel elev, ca are idei de care el nici nu avea habar ca ar putea fi folosite.

5 răspunsuri:
| Black a răspuns:

Normal ca da: Ori profesorul e super prost... ori elevul invata toata ziua; nu numai materia lui... ci si materia celor din clasele urmatoare, materia de liceu si facultate laughing

| Victoria a răspuns:

Da. Sa nu uitam ca, la randul lor, si profesorii au fost elevi si au invatat indeajuns ca sa ajunga la nivelul de cunoastere pe care il detin acum. Chiar eu cunosc un caz in care elevul este superior din punct de vedere al cunostintelor profesorului.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Sa il depaseasca in ce? In cunostinte e mai greu, pentru ca profesorul are ceva studii DUPA perioada liceului. Sa faca profesorul o gafa si un elev sa il corecteze? Asta e omenesc se poate intampla oricui. Sa fie un elev genial si un profesor nepregatit... poate mai rar, n-am intalnit. Da, un elev isi poate depasi profesorul, dar mult timp dupa ce nu mai este elevul lui.

| Kynext a răspuns:

Noi evoluam nu? Adica generatia urmatoare este superioara celei de acum. Mi se pare logic ca elevul sa-si intreaca profesorul.Asta-i teoria.

Practic:varza totala. 1 elev din 600 isi intrece profesorul(asta dupa estimarile mele).

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Se poate şi aşa ceva. Albinuţa a dat exemplu la matematică, dar eu zic că la unele materii mai "umaniste", unde este de judecat şi interpretat se poate mai uşor. Să luăm exemplu filosofia: Profesorii îţi predau ce a învăţat de la alţii, dar se poate ca elevul să fie talentat sau poate geniu în această materie, şi are o putere de judecată mai mare ca profesorul. happy

Întrebări similare