Hai sa iti spun parerea mea.Omul prin natura lui...nu poate sa conceapa...ca exista ceva ce nu are un sfarsit...ca ceva poate aparea din nimic.Noi trebuie sa evoluam pe plan mental...sa fim pregatiti psihic pentru cunostiintele care urmeaza sa fie decoperite.Tehnologic...nici nu vorbesc...mai avem mult...mult...pana sa realizam ceva incredibil. Poate peste un miliard de ani (cum spune userul de mai sus) specia umana va fi atat de dezvoltata...incat scopul nostru suprem ar fi sa nu fim descoperiti de alte specii extrateresetre. Poate de asta nu am vazut noi vreo' nava extraterestra sau mai stiu eu ce.Pentru ca ei s-ar putea sa o duca atat de bine...incat nu doresc nici o legatura cu universul...si fac tot ce le sta in putinta sa fie "invizibili" pentru noi sau altcineva. Odata cu noile descoperiri vor veni si perobleme pe masura. O gaura neagra absoarbe tot, lumina...meteoriti...planete intregi... ce te face sa crezi...ca are o iesire sau ceva.Are o gravitatie atat de mare incat...comprima tot...intr-un singur punct...
Nu prea cred ce zici tu. O "gaura neagra" se presupune ca este un corp ceresc cu o forta de atractie care impiedica orice emisie de particule cunoscute. Dupa mine, se pare ca "o gaura neagra" reprezinta un transformator de masa in energie pura, situatie in care de exemplu, intreaga galaxie careia soarele nostru îi aprtine, ar putea fi concentrata intr-un punct de inalta energie. Realizezi ce imensitate de spatiu cosmic, asa cum putem noi oamenii sa-l percepem, ar putea deveni in volum de, sa zicem, un micron cub de energie pura.
Daca ar exista o gaura neagra si as intra acolo sunt absolut convinsa ca voi gasi doar... un intuneric nesfarsit.
Eu unul cred ca noi facem larte dintr-un ansamblu de universuri care sa leaga prin bucle in spatiu si timp numite gauri negre
Cineva zicea odata ca la fel cum acum cateva sute de ani inca se credea ca Pamantul este plat la nesfarsit - si s-a dovedit a fi gresit - la fel si acum lumea are impresia ca universul este infinit - care la fel ar fi gresit... Este oare finit? Sau din contra...
Eu as avea o teorie personala care suna cam asa:
Cosmosul, asa cum il stim noi, cu BigBang-ul ce-l cunoastem, este doar o teorie de moment. Se va ajunge peste miliarde de ani cand vom avea tehnologia probabil sa vedem ca acest univers este finit, dar NICIODATA nu vom sti cu certitudine ca dupa distante inimaginabile - nici chiar unei tehnologii "gauri de vierme" - ca nu mai exista inca un "cosmos" sau mai multe - bineinteles acum vei spune ca si acest cosmos face parte din acelasi univers, dar ideea e ca universul NU are limite, nu exista nici un zid prin care nu se poate trece si nici abis - tot timpul va exista ceva mai mare, mai departe - e vorba doar de tehnologia pe care o avem - in functie de ea cunoasterea universului devine tot mai ampla - la fel cum tehnologia nu are limite in descoperiri – nici universul nu are limite
Va astept sa discutam - ori legat de ce am zis eu ori legat de orice credeti despre acest univers, despre aceasta lume si tehnologia in care traim
Daca intri intr-o gaura neagra, vei fi descompus atom cu atom, intr-un timp relativ foarte indelungat deoarece apar dilatarile spatio-temporare la orizontul gaurii negre.