Depinde de fiecare persoana in parte, cat de repede preia informatiile si le stocheaza pe o perioada mai lunga. In perioada Bacalaureatului ma apucasem cu 7 luni inainte, cu meditatii intens la limba romana si engleza (eram sectiunea uman), iar de la Licenta de la facultate cu 3 saptamani inainte de examene. Deja eram obisnuita cu atatea examene si ma obisnuisem sa memorez usor totul. Tu te cunosti bine ce fel de om esti si vei afla raspunsul imediat.
Bafta la Bac!
Poti incepe chiar acum, "din pura plicctiseala", sa re-citesti cate o lectie, zilnic. Iti faci si o scurta schita despre elementele esentiale. Parcurgi cate un capitol din materie, dupa care treci la alt material, prin rotatie. Cand ai parcurs intreaga materie, re-gandesti, pe rand, fiecare lectie, dar de data asta doar pe baza notitelor facute. Iti faci alte notite noi, si mai prescurtate, oana ce totul va fi doar cat un cuprins de carte (doar titluri). Daca nu-ti amintesti ceva, scoti cartea si mai recitesti partea aceea, pana ce intelegi si retii bine.
Durata este de 1-2 ore zilnic, iar cand ajungi la BAC, examenul va fi o jucarie pentru tine.
Daca te apuci cu o luna inainte cam 4 ore pe zi, eu zic ca o sa reusesti. Degeaba inveti cu un an inainte, pana la bac nu mai tii minte mare lucru.
Cu o luna inainte o sa iei un amarat de 6, daca il iei si pe ala.
Cu 2 ani inainte se incepe invatatul, 2-3 ore pe zi. Si cand te apropii, treci la 5-6 ore pe zi.
Cu o luna inainte, cum zici tu, poti trece la 7-8 ore pe zi.
Stiu cazuri concrete in care unele persoane au dat bac-ul si s-au apucat cu o luna inainte, cum spun eu, unii luand chiar peste 9 la toate probele. Ti se pare ca iti trebuie 2 ani sa inveti niste comentarii la romana care au un nivel de dificultate mediu spre usor? Intr-adevar, la istorie e mai dificil dar nu e imposibil. Dau si eu bac-ul in 3 saptamani si m-am apucat de pe 1 mai si pot sa zic ca am acoperit aproape toata materia la romana si istorie.
Cu cat te apuci mai devreme de invatat, cu atat mai bine.
2-3 ore pe zi timp de 1 an sunt suficiente pentru promovare.
Depinde de fiecare om in parte, unul invata mai repede, altul mai incet. Succes!