Chemat la palatul printului Felix Iusupov, Rasputin este otravit cu o cantitate foarte mare de cianura, dar nu moare dupa acest incident, moare inecat in apele Nevei.
Cu cianura... desi nu a murit, se pare, din aceasta cauza - a fost si impuscat si batut si inecat - si a murit din cauza inecului.
Cu mii de scuze... se scrie CIANURA, din fr. cyanure//sare a acidului cianhidric...
Corect, multumesc, am apucat sa scriu asa si am dat enter si nu am mai corectat. De fapt este Cianura de potasiu, pe care Rasputin o ingera in fiecare zi in cantitati mici si a devenit imun la cea pusa in prajiturile cu care a fost servit, moartea sa nu s-a datorat otravii. (din cite stiu )
Rasputin a fost otavit cu ciuperci si diferite substante dintre care cianura. Legenda spune ca Rasputin stia de diferitele incercari de asasinat asupra lui, a. i. el lua in doze mici substante otavitoare si de aceea otravurile nu au mai avut efect asupra lui, desi cantitatea care i s-a dat de cianura la o petrecere, era cat pentru 6 persoane. El a murit impuscat, desi s-a spus ca fost inecat - dupa ce fusese otavit, batut si impuscat, acesta a fost legat si aruncat in Nevada.
Rasputin a fost otravit cu cianura, impuscat, batut si inecat - si se pare ca a murit din cauza inecului.
Rasputin trebuia sa moara din cauza cianurii care i se administra zilnic dar in cantitate mica, insa la un moment dat organismul ramane imun pentru ca se obisnuieste cu substanta. Din cate stiu a murit inecat.
Bună.
Of...
Cât se pune preț pe scris corect gramatical...
Și...
Răspunsul a venit din partea noastră, cei care am dorit să fim de folos.
Ceanură - cianură -...
De ce nu faci observați și celor de la televiziune, și ei au la greșeli cu duiumul. Sigur cred că i-ai da afară.
Una peste alta, se greșeste fără intenție cu tastele de la calculator sau laptop.
Asta nu înseamnă că suntem încuiați la știința "gramatică".
Sunt convinsă că mai bine de trei sferturi dintre noi, cei de pe TPU.ro cunoaștem să scriem corect pe coala de hârtie.
Nu doresc să supăr sau să jignesc pe cineva, dar multe persoane pun întrebări să verifice inteligența noastră.
Cu respect, dacă știu și mai pun și întrebarea și primesc răspuns, vin repede ca uliu la pradă să fac observații gen: nu se scrie așa..., corect așa..., provine din latinul etc!
Părerea mea este că nu facem concurență cu facultatea de litere.
Din dorința de a veni promți cu răspunsuri suntem luați la ture. Pentru ce? Cine pierde și cine câștigă? Nu o dată s-a întâmplat ca o persoană care a făcut o observație să greșească chiar ea cu argumente.
Dacă te uiți atent pe site, o să observi că se consumă la discreție litere, semne de punctuație, ș. a.
Eu zic să mulțumim tuturor persoanelor care ne ajută cu răspunsuri prin prisma că ne pun nouă, celor care întreabă, la dispoziție timp din viața lor.
Eu, personal, le mulțumesc tuturor care m-au ajutat cu răspunsuri. Nu am pus accent pe gramatică. Pe criza asta ar trebui să citim printre rânduri să facem economie de litere.
De câte ori trimit un răspuns pe site, verific și tot îmi mai scapă câte o greșeală. Este omenesc să greșim. Numai cine nu scrie nu greșeste. Pe mine nu mă deranjează, și eu greșesc.
Cu stimă.
Curiosul999 întreabă: