Doar exemple: rebeliunea legionara, omorarea si deportarea evreilor de catre regimul Antonescu.
Este cunoscut si demonstrat istoric (desi neinclus in carti) ca a existat o peioada in care evreii si tiganii, mai ales din Moldova au fost deportati la Bug si ca unii dintre ei, dupa ce au fost urcati in trenuri au disparut nemaiajungand niciodata nicaieri.
Fiecare epoca a avut perioade urate, dar urate rau... Mai ales in timpul Evului Mediu, Vlad Tepes... torturile care erau atunci.
In timpul in care Romania era regat. Sa va spun ce mi-a povestit mama, bunica mea i-a zis ca pe vremea Regelui oamenii traiau in saracie, in bordeie, iar regele se plimba cu regina si cu alte shteoarfe, mancau delicatese, bauturi fine in timp ce oamenii de rand mureau de foame.
Alt eveniment de care imi este rusine este pozitia regelui in momentul in care Romania(in urma presiunilor Austriei si Ungariei, Rusiei) a pierdut o gramada de teritorii, printre care o parte din Bucovina, Tinutul Herta, Cadrilaterul, Basarabia, N-V Transilvaniei.
Alt eveniment de care imi este rusine : Miscarea Legionarilor.
- Instaurearea comunismului in Romania
- Mineriadele
- Chestia cu omoratul conducatorilor e cu doua taisuri... atunci ei au fost "beneficiarii" ultimei pedepse capitale pentru faptele de genocid si subminarea economiei nationale.
Acum am o intrebare pentru cei care sunt de peste 30-40 de ani... Comunismul a fost bun? Nu va luat niste ani frumosi din viata, tineretea?!
- Alt eveniment din istoria noastra, a fost momentul in care au fost rapiti jurnalistii de la Prima TV si faptul ca se ascund multe chestiuni din acest eveniment. Chestiuni care sunt secrete de stat si care se vor afla peste 50 de ani.
- Si evenimentele de acum... crizele financiare, gripele porcine, scrofine, aviare toate sunt create cu "bune" intentii de niste persoane influente.
Voua vi se pare normal ca Romania sa aiba o situatie economica dezastru? Dupa ce ani la rand am inregistrat o crestere semnificativa?!
Legionarii, exilarea lui Nicolae Titulescu, asasinarea lui Nicolae Iorga, asasinare lui Mihai Viteazul şi multe alte evenimente care nu au fost tratate corespunzător în cărţile de istorie.
Mi-e rusine pentru ca putem fi catalogati drept un neam de curve. de-a lungul istoriei am fost niste tradatori. am actionat pe scena europeana doar in functie de propriile interese. i-am tradat pe germani si austrieci in primul razboi mondial, in al doilea razboi mondial iarasi pe nemti si nu in ultimul rand i-am tradat si pe iugoslavi, bineinteles, in 1998, singurii nostri vecini cu care traisem in relatii de cordialitate
Mi-e rusine de toate momentele in care ne-am tradat si chiar omorit conducatorii!
Pe mine ma amuza foarte tare "tehnicile" folosite de romani cand veneau turcii ...arderea recoltelor, otravirea putzurilor si fuga in munti... Ei da asta da vitejie romaneasca ... Ce sa mai zic de perioada de dupa comunism... E de toata jena...
Pai daca nu sintem o natie pur singe.Gindeste-te ca prima data au trecut hunii au omorit barbatii si nu-i greu de imaginat ce-au facut cu femeile care oricit au spus nu au ajuns rapid la concluzia ca mai bine decit nimic, apoi ne-au calcat tatarii, turcii, nemtii, rusii si iata ca privim in perspectiva prin ochii mai multor natii.
chocovamph întreabă:
Curiosul999 întreabă: