| WolverineMan a întrebat:

Cum afli inaltimea intr-un trapez oarecare cand stii toate laturile si nu stii aria?

Răspuns Câştigător
| tulipenoir1996 a răspuns:

Duci inaltimea care este perpendiculara pe baza mare a trapezului, si apoi observi ca ai un triunghi dreptunghic.In acel triunghi aplici teorema lui Pitagora(CB la puterea a 2a= AC la putera a 2a + AB la puterea a 2a... unghilul A =90 de grade)

| WhiteHurricane a răspuns (pentru tulipenoir1996):

Nu o poți aplica fiindcă nu știi cateta care se opune unghiului format la baza mica

| WhiteHurricane a răspuns (pentru tulipenoir1996):

Nu o poți aplica fiindcă nu știi câteva care se opune unghiului bazei mici.

8 răspunsuri:
| bkb300 a răspuns:

Http://www.mateonline.net/geometrie.htm uite ti-am dat un link cauta si tu pe acolo trapezul apoi te ei dupa el si dupa indicatiile mele : AB= MC apoi DM= DC - MC apoi pentru a afla inaltimea trebuie sa aplici teorema lui pitagora sper sa o stii : AD la a doua = DM la a doua + AM la a doua inlocuiesti si afli! sper ca te-am ajutat!

| Cherilyn a răspuns:

Duci inaltimea cealalta* si apoi e simplu.

| zuzuso a răspuns:

Depinde daca ai si niste unghiuri. In ce clasa esti? Daca suntsi niste unghiuri te pot ajuta eu dar daca nu nu prea stiu cum fara mai multe date.

| codrutfjgh a răspuns:

1. Duci ambele inaltimi.
2.Vezi ca s`a format un dreptungi si 2 triunghiuri dreptungice, atunci tu stii toate laturile dreptunghiului si 2 bucati mici de jos (o cateta) a celor 2 triunghiulete dreptunghice.
3.In unul din cele 2 triunghiuri dreptungice folosesti Teorema lui Pitagora si afli cateta mare (inaltimea trapezului).
4.Bafta!

Esti pe clasa a 7-a nu?