anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum aflu aria totala a unui paralelipiped de 0, 5 dm, 10 dm si 4 dm? Nu e tema, doar ca e pe cartea de mate si cred ca il vor rezolva la urmatoarea ora de mate si eu nu mai stiu cum se face. Funda

Răspuns Câştigător
| Sabryy a răspuns:

0,5x10x4=20dm. (faci produsul laturilor)
Sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
| Lecabel a răspuns:

@ Sabryyy Nuu, e aria totala, nu volumul. Un paralelipiped are 6 suprafetze, simetrice doua cate doua (adica cele opuse) si calculezi asa: 0, 5x10x2 (adica asta e o suprafata de doua ori) plus + 10x4x2 (a doua suprafata de doua ori) plus + 0, 5x4x2

Scriu aici mai clar 0, 5x10x2+10x4x2+4x0,5x2 = 10+80+4 = 94

Iar aria este produsul laturilor

| DANyi a răspuns:

Voi mai explicita putin ceea ce a scris Lecabel. Formula pentru aria totala a unui paralelipiped este: At=2Lh+2lh+2Ll;

| corolav a răspuns:

Amice, faci poza unui paralelipiped care seamănă cu un cub. Cubul are 6 feţe egale, toate fiind pătrate.
Paralelipipedul are ca feţe 6 dreptunghiuri ( 3 x2 toate egale între ele, două cîte două).
Pe poza paralelogramului notezi cele trei dimensiuni. Apoi începi să calculezi ariile. Ai 6 arii (trei x două). Suma celor 6 arii va fi aria totală a paralelipipedului.
Problema ulterioară ar fi aceasta:
Prima soluţie este greşită. Tu vrei aria laterală iar nu volumul.
Te-ai aruncat să dai funda precum broasca-n ciment.
Cel de al doilea ţi-a rezolvat problema dar nu te-a prea lămurit.
Ţi-am spus mersul problemei ca la un şcolar de clasa a IV-a şi dacă nu o vei rezolva înseamnă că e cam întuneric la tine la mansardă.
Îmi pun întrebarea dacă totuşi ai ştiut vreodată să rezolvi un asemenea gen de problemă