Aria unui triunghi echilateral se calculeaza cu formula:
S=[(radical din 3)/4]*(l patrat)
unde S- aria triunghiului echilateral
l- latura triunghiului
Din formula aceasta afli latura triunghiului pe care o introduci in formula perimetrului triunghiului echilateral care este P=3*l, unde P-perimetru, l-latura triunghiului.(Poti sa faci si invers, sa scoti latura in functie de perimetru l=P/3 si sa o introduci in expresia ariei triunghiului echilateral si atunci ai o relatie intre aria si perimetrul triunghiului echilateral).
P.S.: Nu te lua dupa prostiile scrise de dorykutza, ca nu te ajuta la nimic. Ea presupune(prost) ca stii inaltimea. Ori tu ai zis din start ca stii doar aria triunghiului.
Salut,e foarte simplu... sa iti arat :
1.-aria triunghiului este baza x inaltimea totul supra 2 (ca o fractie)
2.- perimetrul este suma tuturor laturilor
Acum, sa zicem ca triunghiul tau are aria de 50 cm. Daca ti se da inaltimea in problema faci asa:
imparti pe 50 la 2 si rezultatul il imparti tot la 2 (fiinda ii triunghi echilateral), rezultatul obtinut ii baza, ca sa afli perimetrul faci rezultatul x3!
Cam atat! Sper ca te-am ajutat! fundita?
Ai scris prostii. Fata spune clar ca i se da DOAR aria, asa ca povestea ta aiuristica legata de inaltime este complet inutila. Uita-te la raspunsul meu daca vrei sa inveti ceva. Eu am dat direct formula ariei triunghiului echilateral, de unde se poate scoate latura, care apoi se inlocuieste pentru a afla perimetrul.
M
ă
sura unui unghi al unui hexagon regulat este de va rog sa ma ajutatii
anonim_4396 întreabă:
vladutgabriel77 întreabă:
Ţocu_Andrei_1994 întreabă:
Curiosul999 întreabă: