| contsuspendat (cu ura) a întrebat:

Cum ajunge un om sa nu aiba simtul umorului? Este oare la mijloc lipsa de cultura generala si de socializare? Oare, umorul poate fi cultivat?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este ca simtul umorului este innascut, il ai sau nu din nastere, nu conteaza cultura generala si nici capacitatea de socializare, acestea doar te ajuta sa obtii un "bagaj de cunostinte umoristice" si sa-l poti exprima. Nu cred ca umorul poate fi cultivat, ar fi ceva silit si impotriva propriei firi, un fel de struto-camila. Numai bine!

| Bacemi a răspuns:

Ajungi sa nu ai simtul umorului cand amesteci lucrurile. Cand timpul liber si munca se corup una pe alta pe nesimtite. Si atunci cand uiti ca pentru a te relaxa ai nevoie de socializare si singuratate intr-o mai mica sau mai mare masura. Unii exagereaza cu una si uita de cealalta care cam prinde mucegai.

| marrr a răspuns:

Partial sunt de acord cu Claudiea, desi nu cred ca glumele sunt o pierdere de timp. Ele ne fac viata mai frumoasa, ne inveselesc atunci cand suntem tristi, dar cred ca o vorba buna valoreaza mai mult decat niste cuvinte aruncate sau luate de pe nethappy.
Suntem toti diferiti. Daca unii se uita la "Vacanta mare" si rad in hohote, altii doar schiteaza un zambet, acel serial neatingand niciun punct mai "sensibil" care sa provoace rasul. Nu cred ca e nimeni in stare sa critice pe cineva pentru simplul fapt ca nu are simtul umorului. Asa cum a sus Claudiea, in ziua de azi, sunt multi ce spun unele cuvinte nu tocmai potrivite pentru ca apoi sa bage miraculoasele cuvinte "a fost o glumaoh go on".
Uneori glumele sunt proaste, nu cred ca ma contrazici, dar nu trebuie sa sari imediat pe cineva doar pentru ca nu gusta o gluma asa cum altii o fac.
Tine doar de educatie, nu de LIPSA de educatie. Nu laud pe nimeni aici, zic doar ca depinde de mediul in care ai fost crescut, daca parintii, familia ta este una care se uita la toate comediile posibile si radea la orice gluma, etc.

| Blue_2910 a răspuns:

Depinde de educatia si cultura generala atat a celui care zice gluma, dar si a celui care o asculta. Un rol important cred ca il joaca si experientele prin care trecem, dar si felul in care invatam de la cei din jurul nostru sa trecem peste perioadele dificile din viata.

Răspuns utilizator avertizat
| claudiea79 a răspuns:

Simtul umorului te nasti cu el sau nu. poti sa glumesti pe seama altora a ta sau a situatilor pe care le traiesti.eu nu am simtrul umorului si nici nu imi plac glumele sint o pierdere de vreme. vreau unu sa te injure apoi zice ca este gluma

| Didu a răspuns:

Trebuie sa stii cand sa faci o gluma.Nu sa te trezesti in mijlocul unei discutii serioase ca zici "Ba ce sosete are ala". Mai important, trebuie sa stii sa faci glume fara sa ranesti pe cineva pentru ala nu mai e umor. Eu cred ca ai dreptate cand spui ca este la mijloc lipsa de cultura generala si socializare.Cand nu socializezi si vrei sa fii amuzant, devii penibil pentru ca faci glume proaste.Umorul nu stiu daca poate fi cultivat, dar in orice caz trebuie sa dovedesti ca stii sa-l folosesti cum si cand trebuie.

| SEAL a răspuns:

Un prost nu poate sa aiba simtul umorului trebuie sa ai si ceva in cap ca sa faci glume. din contra un om necultivat si fara cultura generala nu are simtul umorului

| Duhovnicul a răspuns:

Pot sa zic ca avatarul tau ma amuza teribil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consumul exegerat de lamai, le-au sterpezit dintii, unora.
Altii, no comment straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Umorul, ironia, dar mai ales autoironia sunt apanajul oamenilor inteligenti. Un "incuiat" nu va aprecia nicicand o gluma buna, considerand ca e bataie de joc, cu alte cuvinte, nu va sesiza in veci finetea exprimarii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind ma uit la slab pregatiti sau la bolnavi mintali ca intr-un videoclip de la trivia ma apuca un umor negru de tot incit intii imi vine sa mor si dupa acea sa rid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mereu voi avea simtul umorului, asta ma scoate din orice situatie si ironii absurde.

| MichaelJJackson a răspuns:

Salut Kron, uite cum sta treaba cu umorul, e din tine, adica daca stii sa glumesti, sa simti gluma, sa stii sa faci o gluma buna, nu eu te injur pe tine si tu zici numele mamei mele hahastraight face sper ca intelegi o gluma merge oricand esti suparat, sau aduti aminte de o faza ceva de ras; umor=ras sper ca te-am ajutat fundita?big grin:X