Pai pui intrebarea la complement si daca se potriveste intrebarea "unde" e complement de loc iar daca se potriveste intrebarea "cand" e complement de timp.De ex "Ana vine acasa."=>unde vine ana?-acasa
E usor: Compl. circ. de loc indica locul (Ana se duce cu Maria acasa. Unde se duce? - Acasa) Compl circ de timp indica timpul (La ora de mate nu am fost deloc atente. Cand? - La ora de mate) Compl. circ. de mod indica modul (Eu nu ma simt prea bine azi, cred ca am racit. Cum ma simt? - Nu prea bine) E usor!; )
Pai ccl raspund la intrebarea "unde?" si cct raspunde la intrebarea "cand"?
Am cumparat o carte ieri. cand am cumparat o carte? ieri(adverb) => compl circ de timp
Am citit o carte la scoala. unde am citit o carte? la scoala(exprimat prin substantiv comun precedat de prep simpla "la") => compl circ de loc
ccl raspunde la intrebarea "unde"
cct la intrebarea "cand"
daca ai dubii sa ma mai intrebi
Compementul circumstantaial de mod raspunde la intrebarile: cum? respectiv cat?( daca arata cantitatea) si circumstantalele de timp la: cand? respectiv cat? (daca arata timpul). Funda?
Am uitat sa precizez cel de loc, am scris din greseala de mod...cel de loc raspunde la intrabarile: unde? incotro?