Armata ramane la locul ei, in caz de razboi trebuie sa actioneze si e suficient sa fie cate un om de servici pe fiecare coridor pentru a supraveghea situatia ordinii si linistii publice.
OK,dar in conditiile intensificarii continue a violentei in scoli,se poate ajunge ca Armata sa asigure paza in scoli.
P.Sar totusi, cei violenti nu se sperie de o firma care presteaza acele servicii pentru profit, ci se sperie de Armata, care se poate ocupa de protectia cetatenilor (in acest caz, elevii) si de apararea tarii.
Armata te instruieste pentru a te apara de un inamic din afara.Armata nu te invata sa lupti impotriva propriului popor.Pentru asa ceva sunt facute firmele de paza si ordine.Accentuez ultimele cuvinte. Daca vrei sa intelegi.Doar cand se instituie legea martiala in tara atunci ai sa vezi armata pe strazi si bineanteles si la scoli. Sper ca ai inteles.
Doar in cazuri de razboi?
Da.Ce te mira? Sa ne fereasca.
As alege armata,politia sau jandarmeria. Firmele private nu au nicio putere,angajatii nu sunt pregatiti, nu sunt capabili, nu au simtul datoriei. Am terminat liceul la un colegiu care avea o firma de paza. Ambulanta avea mereu un loc de parcare liber, nimeni nu avea voie sa parcheze acolo. Noaptea mergeam la fete in internat, intram pe poarta cu 10 lei,nici nu ne oboseam sa sarim gardul. Batai,alcool, muzica, tigari, chiul, sex, democratie prost inteleasa.
In primul rand as alege cei sapte ani de acasa. Daca sunt bine implementate in creierasul colegilor nostri, e putin probabil sa avem nevoie de militari care, doar ar strica atmosfera, m-as face sa ma simt ca in Afganistan. Avand in vedere ca majoritatea profesorilor sunt cam varza, atat profesional cat si psihic, as face legile mai severe. Sa nu ajunga la catedra oameni care nu pot face fata. In cazuri extreme as face o paza separata pentru scoli, cu atributii bine definite. Sa nu uitam ca, aprox. 50% din elevi nici BAC-ul nu-s in stare sa-l ia. Ce sa mai vorbim de cei care-l iau dar, doar ca sa aiba un 5 - 6 si sa scape de scoala. Pana la urma ajungem la un procent de 10 - 15% care, reprezinta colegii care invata pentru a face ceva cu viata lor. Trist.
Nu chiar, s-ar putea introduce un Corp Special pentru Protectia Scolara format din rezervisti si fosti militari care ar putea purta haine civile sau militare. Sau, in cazuri in care viata elevilor e periclitata (pusa in pericol de violenta), s-ar putea introduce Armata.
Nu cred ca armata e solutia. In ansamblu nici nu vad rostul armatei si ale razboaielor. Raman adeptul faptului ca, puterea de a gandi ne deosebeste de animale. Stiu, e utopic sa ma astept la pace dupa ce societatea s-a dus pe apa sambetei. Avem Politie, Jandarmerie, Armata, Politie Comunitara, Justitie si totusi penitenciarele sunt pline. Solutia e educatia, in viziunea mea.
Cum vezi tu ca armata ar fi eficienta, cum vezi tu sa rezolve problemele la care te gandesti? Ce ar trebui sa faca?
Prin interventia in forta. Ar trebui sa patruleze militari prin coridoare, ca, totusi, mai sunt si elevi extremi de violenti (exemplu:scoala la care invat) care nu se sperie de nimic (afara de:politie/jandarmerie/Armata). Ar putea fi introdusi rezervisti (soldati in rezerva) pentru asigurarea pazei in scoli.
Imi place de toti cei se plang de noile generatii, dar uita cine i-a educat... oops, adica cine nu i-a educat.
Buna!
La cat sunt de libertini copiii din ziua de azi si cat de teribilisti vor sa para, eu cred ca nici Dumnezeu din cer nu poate face nimic in privinta asta. Violenta este o problema nationala in ziua de azi in scolile romanesti, insa masurile nu se pot lua tot prin violenta. Cred ca in primul rand de vina si responsabila pentru acest comportament al tinerilor este familia din care provine si ma refer aici in special la acei parinti care nu s-au ocupat suficient de mult de educatia copiilor atunci cand au trebuit sa o faca. Apoi intervin scoala, anturajul etc. In primul parintii ii gasesc vinovati si responsabili pentru astfel de comportamente, lipsa de educatie isi spune cuvantul. Armata nu are ce sa caute in cazurile de fata, iar firmele de paza care sunt angajate tocmai pentru a mentine linistea si ordinea in scoli, tocmai ca nu-si fac treaba cum ar trebui.
Asta-i Romania, nu avem ce face.
Sper ca te-am ajutat!
Armata trebuie sa apere tara,eu cred ca o firma bine pusa la punct ii va distruge,ce zici de un paznic puternic,de vreo doi metri,muschiulos, nu o sa-i sperie, da ai intenti bune oricum, dar un sfat, prima data trebuie sa intelegi apoi daca nu merge nici asa mai vorbim.
Armata trebuie sa stea la locul ei.Mai bine sa stea de paza politia sau jandarmeria!