Sa fie prietenul elevilor, sa stie sa se impuna, sa glumeasca pentru a fi ora cat mai placuta, dar in acelasi timp sa predea ok, pe intelesul tuturor. Eu am avut un astfel de profesor si invatam cu drag la materia lui.
Intrebati de Mirela Mazilu si o sa gasiti profesorul perfect.
toti studentii o iubesc si o respecta, iar ea ne trateaza ca si cum am fi copiii ei.
Un profesor ideal ar trebui sa stie sa aiba rabdare cu elevi lui, sa explice cat mai bine lectia, sa nu incarce elevii cu prea multe teme si sa nu tipe atunci cand un elev nu intelege lectia Daca toti profesori ar fi asa ar fi perfect dar din nefericire nu sunt toti asa
-in loc de 5 sa ne puna 10
-in ora sa ne lase sa ascultam muzica
-daca suna telefonul mobil in ore, sa nu nil ea
Consider ca un profesor ideal nu este cel care da doar note de 10 si nu prea da la ore.
In viziunea mea un profesor ar trebui sa fie apropiat de elevi, deschis, sa stie sa isi predea materia intr-un mod placut astfel incat sa-si atraga elevii, sa ii motiveze, sa ii incurajeze sa participe la diferite concursuri sau olimpiade, sa fie corect, sa dea note de la 1 la 10, sa nu faca discriminari.
Din fericire am parte de acesti profesori: profu' de antreprenoriala si profa de chimie.
Pai : sa nu citeasca lectiile de pe foi, sa incurajeze elevu cu nota mare (cel care e silitor si il prinde cateodata mai nepregatit), sa aprecieze seriozitatea unui elev, sa tina cont de absentele elevilor de la ora lui sa fie captivant cand dicteaza o lectie, sa puna multe intrebari din lectie sa vada daca s a inteles, sa dea 10 la o intrebare mai dificila, sa fie autoritar, sa dea 2 pentru galagie si sa dea ocazia elevului sa raspuna si ora viitoare (sa l ierte o data)...
Scoala ar trebui sa ajute individul sa se integreze in societate! Prieteni, voi visati prea frumos uneori. Intr-adevar, sunt unii profesori 'buni'(fiecare intelege ce vrea prin bun, ca o parere ca asta e subiectiva), dar un profesor ideal ca al vostru nu cred ca exista. Unu vrea asa, unu vrea asa, deci cum e mai bun?
1."Eu am avut un astfel de profesor si invatam cu drag la materia lui. " - nu cred ca toti elevii carora le preda il respectau la fel de mult, sau nu toti erau la fel de interesati de ce preda el; -deci fail
2."Un profesor ideal ar trebui sa stie sa aiba rabdare cu elevii lui, sa explice cat mai bine lectia, sa nu incarce elevii cu prea multe teme si sa nu tipe atunci cand un elev nu intelege lectia" -din pacate rabdarea asta costa prea mult timp;
-un profesor "bun" intotdeauna incearca sa explice cat mai bine, dar daca unii sunt pe 'disconnected', normal ca-si pierde omu' rabdarea, oricine ar fi;
-teme multe? cand veti creste mai mari veti intelege de ce se spune ca repetitia e mama invataturii; -fail;
3."In viziunea mea un profesor ar trebui sa fie apropiat de elevi, deschis, sa stie sa isi predea materia intr-un mod placut astfel incat sa-si atraga elevii, sa ii motiveze" - da' ceva concret face profesorul asta? ce spui tu sunt chestii generale si majoritatea ati spus chestii generale. zii un lucru concret, gen:"sa dea cu aghiazma de elevi". Mie-mi suna a profesor pervers: e apropiat, e deschis..., ups, fail;
4. "sa nu citeasca lectiile de pe foi" - cea mai proasta idee mi se pare sa nu citesti de pe foi; intr-adevar ar putea sa aiba ceva extra sa-ti spuna din cultura generala, ceva sa faca ora mai interesanta, dar chestii tehnice gasesti nenica pe net, in carti; nu vad rostul memorarii tuturor bataliilor de la facere pana in ziua de azi sau marimea tuturor formelor de relief din lume. Daca te pasioneaza, desigur ca o vei face cu placere, dar ce sens are sa le invete profesorul, pentru ca mai apoi sa te forteze si pe tine sa le inveti cand stii ca multe lucruri nu-ti vor folosi la nimic in viata, lucruri pe care le poti citi de pe foi la nevoie.Si asa avem creierele prea dezvoltate -so, fail;
Parerea mea: nu exista! Macar mimati respectul(nu m-am referit sa fiti 'pupinc|_|risti') si ceva bun tot va fi.
Un prof ideeal trebuie sa aiba foarte mult rabdare cu elevii, si sa fie toti tot una pentru dinsu
Eu cred ca profesorul ideal ar trebui sa poata comunica cu elevii fara sa tipe la ei, doar cand e nevoie, sa nu-i numeasca si sa-i mai ierte cateodata pentru ca nu si-au facut tema.Profesorul trebuie sa fie cinstit cu toti elevii, sa puna note dupa merit si nu fiindca iubeste mai mult pe cineva, sa inteleaga elevii si sa-i incurajeze.Desigur trebuie sa explice lectia intr-un mod placut si pe intelesul tuturor, si sa dea posibilitate elevilor sa primeasca note mari la orice lectie. Dupa parerea mea acesta ar fi un profesor ideal.
anonim_4396 întreabă: