| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cum as putea sa devin mai deștept? Ce ar trebui sa fac sau sa iau? Spun asta deoarece vad o grămadă de oameni realizați care au terminat liceul și ș-au găsit un loc de munca și sunt la casa lor iar eu in continuare sunt pe loc! Nu am terminat liceul, permis nu am, loc de munca nu am, casa mea nu am! Nici măcar nu am lucrat undeva pana acum și am 26 de ani, nu m-am interesat de locuri de munca, hobbiuri și pasiuni nu am și nu am avut niciodată iar scoala pur și simplu nu s-a prins de mine! Am încercat totul, am citit și recitit o grămadă la toate materiile și am făcut totul ca să le înțeleg, pur și simplu nu am fost bun la nicio materie la scoala! Nici asa nu reușesc sa țin minte mai nimic în general și uit tot ce citesc sau spun, apoi îmi ia ore sa îmi aduc aminte despre ce am vorbit! Chiar nu este nimic pentru mine, eu chiar nu ma pricep la nimic, nu pot face nimic cum trebuie? Cum fac sa reușesc și eu ceva? Am încercat de atâtea ori sa învăț o grămadă de lucruri dar parca nimic nu imi intra in cap! Cu ce greșesc? Ce ar trebui sa fac? Vreau sa invat și eu ceva! Sa îmi meargă și mie ceva cum le merge tuturor!

8 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Ce ar trebui să faci? Să-ți ștergi contul de TPU. Ce să-ți iei? Niște oi - dacă vrei să rămâi în țară sau bilet de autocar pentru Spania la cules de căpșuni - dacă ești hotărât să pui osul la treabă.

| Cineva2468 a răspuns:

Eu ți-aș propune sa te interesezi, poate ai ADHD sau ceva(no hate). Poți lua chestii naturale din plante pentru comcentrare(poți întreba la o farmacie).Mai întâi găsește-ți un job la care nu îți trebuie liceul.Sunt multe variante.Incepe un stil de viață mai sănătos.Mai sunt și alte idei.

| minrest a răspuns:

Vad ca inteligenta naturala ai, esti curios, eu cred ca daca ai citi ai progresa mult; liceul cred ca ar trebui sa il termini, iar de munca se gaseste, te califici intr-o meserie cautata, mai ales se cauta instalator, electricia, zidar, zugrav, faiantar, dar si chelner, bucatar. La 26 de ani nu prea e de asteptat sa ai casa ta. Citeste beletristica, vezi daca iti place; poate faci un hobby din asta.

| FreddieM a răspuns:

Nu-I nevoie sa fii,, destept'' sa înveți o profesie. Sunt N cursuri de formare profesionala, de ce nu te înscrii la unul? Uite, pun niște linkuri pentru tine, sunt gratis cursurile, oferite de guvern:
https://www.anofm.ro/......-de-munca/
https://www.anofm.ro/categorie/cursuri-de-formare-profesionala/
Mult succes
Cheers

| LisaJulie a răspuns:

Daca tu te poti concetra, eu consider ca poate fi vorba de o problema medicala, ca o tulburare de concentrare din copilarie cu care te-ai nascut, daca spui ca mereu ai avut problema asta! Nu ai vorbit niciodata cu un medic?

| StoicAnalysis a răspuns:

Ia-o usor si pe rand. Tu acum prima data ai nevoie de un loc de munca din care sa te intretii. Nu conteaza unde si ca ce te angajezi, important e sa cauti un loc de munca pentru schimbul 2. Am specificat schimbul 2 pentru ca, in timp ce muncesti, sa te inscrii la seral si sa termini liceul, iar apoi dupa aceea sa faci un curs intr-un domeniu pe care o sa-l gasesti mai atractiv.

Nu e tarziu inca. Important e sa-ti iei indemnul sa o faci.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Vezi ca jignesti in stanga si dreapta? Uita-te pe raspunsurile sterse!

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Cineva2468):

Ce inseamna ADHD