| Mario1994 a întrebat:

Cum ati invatat sa vorbiti perfect limba maghiara? Si eu as vrea sa invat dar imi ia mult timp.

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Evident, orice sa inveti bine, dureaza mult timp. Niciodata nimic nu va fi perfect! happy

Limba maghiara este una din cele mai grele din limbile europene (mai greu decat germana).
Daca locuiesti intre maghiari, atunci dupa un timp vei invata limba vorbita, la nivel de conversatie DAR pentru a invata perfect mai sunt multe, mai ales gramatica (care da mari batai de cap si celor de nationalitate maghiara.

Te poate ajuta daca citesti cat mai multe texte in limba maghiara, cand te familiarizezi si cu gramatica generala.

| Galaxycat29 a răspuns (pentru Bula):

Deci dacă știu germana, asta înseamnă că îmi va fi puțin mai ușor sa învăț maghiara sau nu ma ajuta la asta cu nimic?

| Bula a răspuns (pentru Galaxycat29):

Da, cel putin la pronuntie.
Gramatica limbii maghiare este mai dificil de invatat.

| darrio2007 a răspuns:

Perfect nu vei invata niciodata. Dar ceva ceva poti invata daca lucrezi cu ei sau daca ai cunostinte printre ei.

| RAY a răspuns:

Perfect? serios?

| Lioana a răspuns:

Perfect nu vorbesc nici macar ungurii din Romania. Cum ar putea altii sa invete maghiara perfect?

| Mayar a răspuns:

Acum, nu stiu despre aceasta limba in mod special, dar la germana, de exemplu, poti folosii aplicatii pe mobil si sa asculti ceva episod/emisiune/film pe care il stii foarte bine - adica stii deja ce se intampla si cam ce replici au personajele si le asculti in limba maghiara, poate chiar si cu subtitrari, la nesfarsit acel episod, pana stii aproximativ tot ce zic in maghiara. Asta e solutia pe care am gasit-o eu la germana. Poate functioneaza si la tine, ca si germana ii o limba grea.

| Mayar a răspuns:

Oh, un om cu scaun la cap, in sfarsit! Asa! Bine zici!
Is total de acord!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt ungur dupa tata. Dar nici eu nu stiu boaba de maghiara. Oricum,cica esti obligat sa stii cursiv limba maghiara daca mergi in vizita prin Sf. Gheorghe sau mai sus, pe la Miercurea Ciuc. Un prieten roman de al meu sofer pe tir mi-a spus ca nici vanzatoarele nu vor sa vorbeasca romaneste in acea regiune.
Eu am trecut prin acea zona, dar cu trenul. laughing Nu am avut nevoie de nimic de acolo. Ungurii astia se cred in Ungaria.

Daca ei vor Ardealul, atunci le dam pateu Ardealul.

| Mayar a răspuns (pentru anonim_4396):

Fain raspuns! big grin Nu fac misto, iti tin partea. Eu am avut asa probleme cand am mers prin Oradea la ceva magazin mic si am intrebat-o pe vanzatoare cat costa nu stiu ce chestie si nu voia sa imi zica, dar vorbea in maghiara cu ceilalti clienti... Adica daca esti in Romania, macar sa stii limba nationala, fir-ar sa fie de treaba! Daca nu, sa plece mosului undeva unde stie limba nationala.
Am vrut si eu sa invat maghiara in generala, macar sa am habar ce porcarii zic unii cand merg cumva prin vizita in locuri unde s-ar putea afla persoane ce vorbesc aceasta limba, dar aveam o problema: nu aveam pe absolut nimeni din familia mea maghiar si asta insemna ca nu prea aveam ce cauta la acele cursuri de maghiara in generala si m-a amenintat profesorul ca voi avea note mici... Asa ca am lasat-o balta.

| heyhskkd a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-a plăcut faza cu pateul laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Limba maghiara este cam cea mai grea limba (macar din europa) deoarece nu are la baza latina
Daca vorbesti romaneste, cu foarte putine eforturi poti invata spaniola, italiana. De aia e Spania si Italia plin de Romani,
Limba engleza este putin mai grea deoarece are la baza si latina dar si Germana veche

| kriskti a răspuns:

Si taicamio ii ungur, dar nici lui nu ii plac astia care cred ca ii tara lor si fac fite daca le spui ceva in romana.

| kriskti a răspuns:

Si taicamio ii ungur, dar nici lui nu.i plac astia care cred ca ii tara lor, si fac fite daca le spui ceva in romana.