Am vazut filmuletul. Am gasit-o si pe net, de unde am si descarcat-o. Mentionez ca, am si facut si ceva sport in tinerete (arte martiale) si ma pricep destul de bine si la fotografiere si filmare, precum si la editarea (prelucrarea) acestora.
Deoarece "filmul" descarcat este un stream, l-am salvat initial in format. rmn. Acest fisier l-am convertit in format. mpg (1), necomprimat, dupa care am analizat "scena" lovirii, cadru cu cadru rezultat (initial 30 cadre/secunda).
Am masurat in pixeli deplasarile mainii, in timp, adica distantele de miscare intre doua cadre consecutive...
Rezultatul este unul foarte interesant: conform "filmului", mana a lovit fata copilului (cu dosul palmei) cu o viteza de cca 60 km/ora! O asemenea viteza de lovitura ar fi mandria oricarui boxior sau karatist! Ne mai vorbind despre faptul ca, o asemenea "lovitura" nu se poate face aplecat, cu dosul palmei, doar daca SI UMARUL se misca si INTREGUL BRAT IA AVANT! De asemenea, on mod ciudat, si restul persoanelor se misca dintr-odata mult mai repede, timp de cca 1, 5 secunde, dupa care vitezele brusc revin la normal, la cele anterioare secventei de "lovire"!
Ce s-a intamplat de fapt?
Daca ne uitam cadru cu cadru, unele lipsesc dintre ele, astfel dand impresia unei loviri f rapide si puternice.
Copilul mic insa, culmea, nici nu se clinteste de la o asemenea "lovitura" puternica!
Mai mult, lipsesc cca 5-6 cadre la sfarsitul "lovirii", adica acele care arata exact momentul "impactului" mainii pe fata! Dar, in momentul cand reapare mana in spatele capului femeii, degetele NU se strang in pumn, ci se ridica in aer! Acesta arata si de ce au fost taiate cadrele urmatoare...
Restul nu mai trebuie comentat.
Repetati experienta mea si veti observa foarte usor cum se poate da un pumn la un copil, fara ca acesta sa cada de la asemenea "forta" si "viteza" de lovire, fara ca protagonistii sa se clinteasca vreun pic!
Pentru cei care nu inteleg ce am scris mai sus: aduceti-va aminte de sariturile uriase din serialul Xena sau altele asemanatoare...
Pe calculator orice se poate! Inclusiv sa se titreze "Dedicat DOAR pentru prostii creduli!"