Merge pentru unii. Depinde si de frecventa si intensitatea esecului. Daca ai numai esecuri, e clar ca nu esti pe domeniul care te avantajeaza. Eu cred ca din orice experienta, inclusiv cea de esec, poti invata ceva util, menit sa te ajute in dezvoltare.
Citatul era"Esecul nu te ucide dar te motiveaza sa ucizi"E valabil numai pentru cei care au avut succes iar pierderea lui o vad in cistigatori.Iti dai seama ca e o greseala pina la urma ca nu poti avea succes la nesfirsit dar unei minti bolnave de succes chiar nu-i poti explica.
Cred ca asta ar fi varianta civilizata pentru expresia aia favorita a americanilor: tot ce nu te omoara, te face mai puternic.
Acuma...si s-o duci dintr-un esec in altul, inseamna ca deja ti-ai gresit vocatia.
Interesanta intrebare. Pai. eu cred ca, daca nu reusesti sa obtii/faci ceva, atunci pe urma devin ca o ''obsesie '', si apoi reusesti sa obtii/faci acel lucru. Dar asta este o explicatzie de clasa intai. :-J, scuze
Dap, pe unii ii motiveaza sa se apuce de droguri, de alcool, sa ucida.
@ardnaxur1961 asta e tipic american, insa daca e sa vedem statisticile americanilor de a apela la un psihiatru pentru orice mic esec.
Esecul poate ucide daca personalitatea si caracterul sunt fragile. Asa cum poate interioriza si te face mai razvratit, mai razbunator pentru a ridica ditamai zidul sa te protejezi de durere. Insa chestiunea asta te lucreaza si pe la spate pentru ca astfel relatiile devin superficiale, iar singuratatea in care te bagi o vei considera mai devreme, sau mai tarziu un esec implicit al modului de viata. Iar daca e sa ma uitam la Elvetia care in 2004 erau pe locul 1 la suiciduri din cauza singuratatii.
Esecul trebuie sa il accepti. Si sa intelegi de ce il consideri un esec. Si cum putea deveni succes.
@zbenguici: Eu doar i-am citat. Stiu ca sunt o natie dusa cu creierii capului. Phuiii... daca ma faceam psiholog macar, daca nu psihiatru, ma duceam in America si ma imbogateam.
Curiosul999 întreabă: