anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum credeti care profi sunt mai buni, cei care dau putine teme sau mai multe, argumentati./...

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Dragii mei, uite eu ca fosta profa de biologie va pot zice ca toti profii sint buni, mai mult sau mai putini buni cum le zice-ti voi, credeti ca danduva teme multe nu sunt buni? Daca fac lucrul acesta o fac pentru voi, sa invatati mai bine si sa intelegeti ceva din tot ceea ce faceti, nu cred ca un profesor este mai bun daca va da teme mai putine sau unul este mai rau daca va da teme multe, in primul rand profesorii fac ceea ce fac pentru voi sa ajungeti cineva in viata, sa aveti cat de cat habar de cate ceva, nu trebuie sa fiti genii pentru a invata esentialul si nici nu trebuie sa judecati profesorii dupa multitudinea temelor date pentru acasa, un profesor bun este atunci cand exista acea relatie de prietenie si colaborare intre elevi, iar ori de cate ori elevul are nevoie de un sfat profesorul il poate da si al poate asculta.Nu sint o profesoara veche din epoca comunista, sint o profesoara moderna, destul de tanara sa zic asa si va pot zice ca ori de cate ori ma intalnesc cu fostii mei elevi pe strada ma saluta si imi vorbesc cu aceeasi placere cu care o faceau si in scoala. Cel mai important este sa stii sa te comporti cu elevii si sa stii sa te faci placuta si utila elevilor tai, de rest fiecare are grija de sine.

12 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Cred ca un profesor bun e acela care da exact atatea teme cate poate verifica in ora urmatoare, astfel incat sa nu ramana niciun elev cu nelamuriri la o parte sau alta a unei teme.
Pentru ca, degeaba dai elevului sute de exercitii, daca nu poti verifica ce si cum a facut, daca nu-l poti corecta.

mira
| mira a răspuns:

Exista si o categorie de mijloc si aceia ar trebui apreciati.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Am facut modulul psihopedagogic si consider ca profii buni dau teme putine si care sa le poata face oricine. Temele se dau pentru fixarea cunostintelor. Consider ca trebuie alese in asa fel incat sa le poata face toata lumea (sau cel putin o mare parte din elevi). Important este sa-si fi predat bine lectia la clasa, iar temele sa fie usor de rezolvat de catre elevi.

| Silvia a răspuns:

Pai...sunt eleva deeeeci cei care dau note mari si teme putine, sau chiar delocrolling on the floor big grin

| kathessa a răspuns:

Depinde de materia predata (cred ca la sport nu se dau teme) si de metoda fiecarui profesor. E greu de spus. Poate sa iti dea 100 de probleme, fara sa te invete sa rezolvi nici una... Sau poate sa iti dea doua si sa iti fi explicat in clasa cum se rezolva alte zece. Depinde...

| I'm just me a răspuns:

Profesori in general nu sunt buni, dar cu cat mai putine teme cu atat mai bunilaughing

| zuzumic a răspuns:

Cred ca cei mai buni profesori sunt aceea care au o relatie de prietenie cu elevi dar nu isi pierd pozitia si respectul( nu se lasa calcati in picioare) in fata lor... iar cat despre teme... poate sa fie un profesor bun si sa iti dea si teme multe dar poate sa fie si un profesor rau sa iti dea teme multe... Bun insemna (dupa parerea mea) ca acel profesor sa explice o anumita lectie in asa fel incat sa inteleaga si cel mai destept copil si cel mai greu de cap... sa li se para lectia usoara si logica... iar daca da si teme insemna ca vrea ca ce a explicat la ora sa nu se piarda pentru ca exercitiul e mama invataturi...

| darknet a răspuns:

Chestia cu temele pe banda rulanta e o veche prostie a comunistilor. Nu asa iti demonstrezi stiinta, prin munca in prostie, pana iti sar matele; nu are niciun fel de logica. Un profesor bun e cel care te face intr-adevar sa-ti placa materia pe care o preda si sa te faca sa retii esentialul din ce v-a predat pentru restul vietii; nu unul care te asalteaza cu exercitii si lucreaza cu tine la nivel de olimpiada. Un profesor bun este acela care stie sa discute cu elevii in forum; insa asa ceva nu prea cred ca va exista vreodata in Romania [cel putin in scolile generale; pe la unele licee mai poti intalni astfel de cadre didactice deosebite]; invatamantul de la noi e depasit cu multi ani. Tot ce face un dascal prost, de moda veche, e sa-ti predea lectia si a doua zi sa te asculte din ea, si pe deasupra sa-ti mai dea si 2 pagini ca tema din culegere cu exercitii. Asta e in stare sa faca oricine; poti s-o iei si pe Tanti Mita din piata pentru asa ceva. Si se mai plang ca la 4 ore pe zi au salariu mic.

| rolly14 a răspuns:

Cei care dau putine teme

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cei mai severi profesori insemna ca-si iubesc meseria si implicit viitorii oameni.

| alex3456meswi a răspuns:

Temele sunt o prostie.profesorul meu pierde toată ora cu verificarea temelor. apoi ne da acasă 4-5 pagini la un obiect.4 la romana 5 la matematica.nu aveți impresia ca facem școală doar acasă. profesorii sun leneși si asta e problema in românia. Elevul roman are prea multe teme iar daca nu le face este luat de prost.ANTI TEME!

| andreea133 a răspuns:

Eu cred ca cei care dau teme multe (nici exagerat de multe), pentru ca inveti din exercitiile pe care le scrii si pe care le faci
Asta e sfatul meu