| parachute a întrebat:

Cum credeti, exista asa-zisa limba moldoveneasca. de ce?

6 răspunsuri:
| heisenberg a răspuns:

Pentru ca exista moldoveni.

| RoXxy a răspuns:

Din cate stiu eu, moldovenii de peste prut vorbesc si rusatongue

| RoXxy a răspuns:

Din cate stiu eu, moldovenii de peste prut vorbesc si rusatongue Asta de cand au intrat in uniunea sovietica puii mei...Bineinteles ca vorbesc si romana dar cu regionalismele lor

| Urzi23 a răspuns:

Bolnavi cu capul ca sa arate la f,,, ca noi nu suntem rude cu ei.Vezi Doamne ei sunt alta natie si vorbesc alta limba. Inainte de 89 Ceausescu cind a tras o tura pe acolo au venit jmekerii cu translator Rom-Mold dar a sarit Mosu cu gura mare ca el pricepe tot.Nu stiu astia de ce se se fac ca nu pricep.

| alexuts28 a răspuns:

Te referi la cei din Republica Moldova sau din Romania? In ambele cazuri este tot romana, doar ca are niste regionalisme, de exemplu : omat (zapada), papus-oi( porumb), barabula ( cartof ), la fel cum exista si in alte regiuni ale tarii, adica nu este ceva gramatical, ci doar ce vorbesc oamenii acelei regiuni.

| paranteză a răspuns:

Hei.Eu sunt din Bacău, Moldova, aici se vorbeşte moldoveneasca iar în Moldova de peste prut se vorbeşte tot Moldoveneasca dar cu regionalisme, de exemplu : "Ne știm de vara asta, kînd trebuia în viztă să ne dușem" dar moldovenii de peste prut mai vorbesc şi rusa.

Întrebări similare