Din cate stiu eu, moldovenii de peste prut vorbesc si rusa Asta de cand au intrat in uniunea sovietica puii mei...Bineinteles ca vorbesc si romana dar cu regionalismele lor
Bolnavi cu capul ca sa arate la f,,, ca noi nu suntem rude cu ei.Vezi Doamne ei sunt alta natie si vorbesc alta limba. Inainte de 89 Ceausescu cind a tras o tura pe acolo au venit jmekerii cu translator Rom-Mold dar a sarit Mosu cu gura mare ca el pricepe tot.Nu stiu astia de ce se se fac ca nu pricep.
Te referi la cei din Republica Moldova sau din Romania? In ambele cazuri este tot romana, doar ca are niste regionalisme, de exemplu : omat (zapada), papus-oi( porumb), barabula ( cartof ), la fel cum exista si in alte regiuni ale tarii, adica nu este ceva gramatical, ci doar ce vorbesc oamenii acelei regiuni.
Hei.Eu sunt din Bacău, Moldova, aici se vorbeşte moldoveneasca iar în Moldova de peste prut se vorbeşte tot Moldoveneasca dar cu regionalisme, de exemplu : "Ne știm de vara asta, kînd trebuia în viztă să ne dușem" dar moldovenii de peste prut mai vorbesc şi rusa.
anonim_4396 întreabă:
Meme10Meme întreabă: