anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum definiti si exemplificati nesimtirea in Romania? Incep eu.
Nesimtirea este starea de fapt in care un om (asa se considera el) crede ca e inteligent sa fie prost.
Exemple: azi, la un supermarket, un nene la 60 de ani, posesor de masina si sotie, a parcat fara jena pe locurile rezervate celor cu handicap si nici nu l-a jenat rugamintea mea de a schimba locul. Exemplul 2 - oamenii care ne conduc si care au tupeul sa se joace cu mintile si, mai ales, sufletele noastre.

Răspuns Câştigător
| Krina a răspuns:

Mda...
Cum se numeste un raspuns "inteligent" copiat intocmai de pe un forum?
http://www.dbrom.ro/tematice/Romania/texte9.html
Pentru mine nesimtirea inseamna snobism, incultura, stupiditate si multe alte atribute, care, la baza, nu s-ar gasi in definitia nesimtirii, insa o au ca rezultat.

11 răspunsuri:
| MisterKat a răspuns:

Nesimtirea e o stare caracteristica pentru multi dintre conationalii nostri... Ea nu poate fi depistata de respectivele persoane, ci doar de opinia publica. Dar cand in opinia publica sunt atatia nesimtiti, de unde sa te astepti ca ceva sa se schimbe in bine in Romania?!
Exemple sunt destule, mai ales din trafic, Cand pui piciorul pe zebra, foarte putine masini opresc si culmea tupeului te ocolesc pe zebra si apoi ies din masina si te injura pentru "tupeul" nemarginit de a-ti perimite sa traversezi strada...
Alte exemple, la hypermarket-uri
- in autobuze
- in tren
- in mass-media.
- in licee,(cati adolescenti au o atitudine de nesimtire fata de profesorii si colegii lor...)
Cei de la Ministerul Turismului cred ca ar trebui sa initieze o campanie de promovarea a turismului, in care sa includa si primatele umane care au aceasta doza de nesimtire. Sigur am aduce venituri importante la bugetul tarii!
Cam atat...
Daca ar fi sa scriem despre nesimtirea in Romania, ar trebui pagini intregi, ba chiar romane, dar nu se merita sa ne ocupam timpul cu astfel de chestiuni...

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Nesimtirea este sa venim la televiziune, sa ne aratam nesimtirea, spunand ca nu este nesimtire. De asta ce zici?

auran
| auran a răspuns:

Ar fi multe exemple dar cel mai concret este locul de joaca a copiilor unde sunt chistoace de tigari si coji de seminte

| Ben. a răspuns:

Ignoranta fata de nevoile celorlalti.egocentrismul, uzul unor pumni cat galeata si aunui creier cat nuca.in tinerete, foloseam autobuzul pentru a ajunge de la un loc la altul.erau locuri garla in autobuz. un baietel care venea de la scoala isi aruncase ghiozdanul sub banca si -si pusese picioarele pe banca din fata. a rasarit un zdrahon de mos care i-a corectat atitudinea cu o palma care l-ar fi dat jos si pe un adult.

| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:

Ce ma calca pe nervi in romania e nesimtirea, care e de mai multe feluri, dupa cum si nesimtitii se comporta diferit:

1. nesimtirea angajatei ratuc; dansa vorbeste la mobil in timp ce imi face abonamentul. Convorbirea e lunga, eu astept rabdatoare, intelegatoare. Cu toate acestea, doamna e iritata in permanenta. Sa fie SPM?

2. nesimtirea pustilor tarati la teatru [de laudele dirigintei si parintilor, probabil], care rad manzeste la fiecare 'faza' mai amuzanta. Din fericire, ei pleaca dupa actul I, crezand ca piesa s-a terminat. Destinatia finala: cofetaria, un loc propice tineretii. Deh, asa eram si noi!

... aici se iau alte cateva milioane de nimicuri. enervante tocmai pentru ca le facem cu totii, zi si noapte

3. nesimtirea cea mai nesimtita:oamenii care merg in a 3-a pe strada. cand altii [vezi sussemnata] se grabesc. nu numai ca se misca nonsalant, dar se deplaseaza astfel incat, in puncte cheie sensibile unde depasirea pe exterior ar fi posibila, isi plaseaza o plasa plina cu aer, deci bombata, umbrela sau alte obiecte lunguiete pentru a bara drumul.

Da, suntem niste dobitoace! Sunt o nesimtita pentru ca ieri, in autobuz, un batranel simpatic de vreo 80 de ani s-a zgariat in acele-puse din joaca pe rucsac-pe care le expuneam. Am realizat la timp pericolul si am acoperit sursa raului.
Nesimtirea insemna candva [la origine] incapacitatea de a simti, cufundarea in stupizenie si lipsa de infrarosul unei minime curiozitati. In prezent, nesimtirea s-a abrutizat intr-o delasare sora cu ataraxia nimicului.

Ultima fraza e nesimtit de bombastica, ceea ce nu e neaparat o eroare de stil, pur si simplu asa mi-a sunat mie definitia mondena a nesimtirii. Si chiar cred ca, atata timp cat pot sa fac asemenea consideratii lipsite de arianism [adica si eu sunt o dobitoaca!] si sa ma lupt cu 'taranul' [expresia uzuala pentru mitocanie] din mine, ma mentin la cote rezonabile. Alte sute de mii de oameni nu se deranjeaza, dar de asta exista depresiile nervoase, pastilele, bautura.

Daca-i bal, bal sa fie!

| madonica a răspuns:

In ziua de azi si unii gatrani sunt mai nesimtiti decat noi tineretul, sunt multe exemple pe care le am intalnit dar cel mai mult mi se face scarba cand un bosorog ii face avansuri unei copile care nici nu implinise 18 ani sau eu m-am confruntat cu un caz:acu cativa ani eram cu o prietena in Saturn si dupa amiaza am iesi in bazar.Atrecut un barbat pe langa noi cu un ochi invinetit si ne a intrebat ce facem noi pentru 10.000(1 leu noi). Prietena mea s-a speriat si a inceput sa tremure iar eu m-am enervat si i-am spus ca pentru banii aia o sa i invinetesc si celalat ochi si m-am dus sa il bat luand o piatra de pe jos sa ii invat minte(eram extrem de nervoasa caci a putut sa isi permita sa ne vorbeasca asa)iar in acelasi timp au venit o pereche(un barbat si o femeie cam pe le 40-45 ani)si l-au gonit dandu-i suturi in fund

| friedaka a răspuns:

Nesimtire e sa se castige potul cel mare la Loto, intotdeauna in preajma campaniilor electorale, intotdeauna de catre cine trebuie pe spinarea amaratilor, intotdeauna suma e enorma in preajma alegerilor si acum ca nesimtirea sa fie si mai mare l-a castigat cineva de la aceeasi agentie din Galati de unde a fost castigat si ultimul mare pot (anul trecut in preajma alegerilor locale). Asta e nesimtire, sa ne creada idioti pe toti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

(raspuns eliminat)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Omul cind a descoperit ca e inteligent a facut primul pas spre ignoranta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Argumente, holiavo, argumente! Dar nu trebuie sa te superi, ca am intentii pasnice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Voi n-ati inteles. A fi nesimtit inseamna sa ai bun simt dar sa-l neglijezi la culme.In Romania nu se poate vorbi de asa ceva pentru ca nu exista din simplu motiv ca e carbonizat.