Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 28 Noiembrie 2024 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Bună seara dragilor! Cine mai este prin scoala? :)) Cine are catalogul digital Viva pentru note știați ca puteți vedea clasamentul pe clasa, câte absente au fost trecute la scoasa în total, etc?...? (mai mult)
Au fost deja virate sumele aferente voucherelor de vacanță pentru cadrele didactice? Dacă da, mai am șanse să primesc voucher dacă acesta este primul meu an în învățământ? De asemenea, ...? (mai mult)
Salut, sunt in clasa a XII-a pe profil mate-info in modulul 2, exista sansa sa ma pot transfera la un alt profil in acelasi liceu anul asta?
Jucati- o pe asta! voi stiati ca există in PC/Laptop o alta baterie? Inafara de cea care este cica există o baterie pentru bios (dinaia tip pastilă) dilema mea este la ce ajuta o astfel de baterie o...? (mai mult)
Salut! Exista vreo modalitate de a scăpa de frica de a lovi? M- am gândit că aș vrea să încep niste cursuri de box sau kick box, mai mult pentru auto- aparare în caz că apare vreun nebun pe strada...? (mai mult)
Vs salut am o mare dilema deci la botezul de la biserica îți trebuie certificatul de naștere al copilului? Și de exemplu daca tu atunci când s- a născut copilul nu te- ai hotărât ce nume ii pui...? (mai mult)
Salut e adevărat că "vânzarea unor prototipuri este ilegala și din câte am înţeles vânzarea unor lor se pedepsește conform legii şi nu aş vrea să risc să fiu acuzat pe nu ştiu ce motive ...? (mai mult)
Salut am o mare dilema cum trageau avioanele de lupta fara sa isi nimerească elicea (alea vechi din primul și al doilea razboi mondial) ne- a pus profesoara de istorie un documentar despre invadarea ...? (mai mult)
Care sunt unele probleme cu sistemul de învățământ din România? De ce sunt probleme? Cât de serioși sunt? Ce se poate face cu ele?
De ce mai toată lumea ma ignora? De exemplu azi cand l- am întrebat pe profesorul de informatica cum au reușit cei de Google sa creeze un nou sistem de operare numit android dar bazat pe Linux m- am...? (mai mult)
Va salut ce părere aveți despre cei care zic că pe noi ne conduc masonii si ca ei conduc toata lumea sincer am auzit pe foarte mulți vorbind inclusiv pe ai mei dar nu le- am dat importanta dar astăzi...? (mai mult)
Va salut de ce are apa de la robinet un gust amar ca culoare e ok doar gustul e amar dar de ce?
Heyy, ce trucuri de captare a atenției unui public în stilul "Știți ce am aici? *cu pumnul ridicat* Atenția voastră" știți?
Bună! Urmează sa susțin o simulare de bac în 2 săptămâni. Voi avea subiect de matematică M1, voiam să întreb dacă cunoașteți sau aveți vreun document/site/memorator cu toată materia din...? (mai mult)
Salut, mă lămureste cineva cum e cu alegerile prezidențiale, adică ce înseamnă mai exact turul 1., 2, 3? Și când e turul doi și 3, nu că aș vota dar doar sunt curios atâta tot
Salut, am o mare dilema dar mare de tot. Deci azi un tip care arata bine de tot (chiar daca sunt bărbat trebuie sa recunosc asta) și care fumează si are muschi azi si- a făcut tatuaj. Ei bine toate...? (mai mult)
Salutare TPU! Am o intrebare privind facultatile, momentan sunt in anul 1 la facultatea de electronica si telecomunicatii iar mai apoi dupa ce as absolvi sau in decursul anului 3 as vrea sa urmez academia...? (mai mult)
Salut, de ce când i- am întrebat pe ai mei cum se traduce un clip din rusă ei mi- au spus că nu mai știu că au mai uitat din ea (deși nici măcar nu au văzut clipul) la fel și cu niște profesori,...? (mai mult)
Salut, am fost azi la doi pași și am încercat să cumpăr ceva alimente de pe telefon dar nu știu cum să pun cardul să plătesc cu telefonul. Adică eu nu am cardul fizic că le am pe cele vechi...? (mai mult)
Salut, am o mare dilema deci am găsit clipul asta pe Instagram dar nu știu cum se traduce. Adică ce spune profesoara in rusa doar partea cu "Do you speak english" o înțeleg, am mai întrebat persoane...? (mai mult)
Salut, in 20 am primit bursa si acum am 14 absente, mai primesc bursa Luna viitoare?
La bac subiectul 3 la romana trebuie sa pun un titlu eseului?
Salut! După 2 luni de studii în cadrul UPB m- am decis să renunț, deoarece simt că aici nu este locul meu (in ceea ce privește profesorii, mediul, colegii). As dori mai multe informații ...? (mai mult)
De ce avem tocmai noi cea mai mare inflație? Când o să scadă? Cine credeți că e responsabil pentru acest mare deficit?
Dacă mă media de 8.89 și 10 la purtare voi lua bursa? Și de câți lei?
Salut am o nedumerire cumva o femeie de 48 de ani mai poate "fi pe stop "?
De la câți ani poți vota?
E buna cartea aceasta pentru un pasionat de neuroștiințe ca mine? Vreau să învăț mai multe despre neurotransmițători. https://www.elefant.ro/precomanda- cei- sase- hormoni- care- iti- vor-...? (mai mult)
Oameni buni am pus și eu ca tot omul 2 întrebări pe TPU și amândouă au stârnit râsul lumii în prima întrebare am întrebat ce sisteme de operare se foloseau transmisiunile feroviare și în aviație...? (mai mult)
Cum se traduce acest video in română? https://www.instagram.com/reel/DCZoRUAvDGn/?igsh=MXFmeHR3MHZnamlzdg==
Salut, este o diferenta de calificare intre tehnologic (invatamant Liceal) si profesionala (cea de 3 ani) de exemplu eu sunt la profil de electrica (tehnician electrotehnist) invatamant liceal. Eu daca...? (mai mult)
Salut am o mare dilema numele de ANDROID vine de la inginerul Andy Rubyn?
Salut este adevărată întrebarea asta? https://www.tpu.ro/religie/cum- va- explicati- 1- horus- se- naste- din- virgina- pe- 25- decembrie- 2- mama- lui- se- numea- isis- meri- a- fost- anuntata- de-...? (mai mult)
Salut am o mare dilema...ce sisteme de operare se foloseau înainte de 89 și de apariția Windows si MD- OS? De exemplu în anii 40' 50' ce sisteme de operare se foloseau? Dar în anii 1901- 1920? si ...? (mai mult)
Salut de unde pot cumpăra o maimuță? Maimuță animal nu va gândiți la alte lucruri as vrea un cimpanzeu că cică sunt foarte inteligenți și au un IQ foarte ridicat
Salut, daca imi schimb domiciliul dintr un judet in altul si imi fac programare sa shimb buletinul(pentru ca acesta este expirat) cat dureaza procedura? ce document trebuie sa am pentru asta? Ce document...? (mai mult)
E adevărat că găinile au evoluat din T- rex dacă da cum e posibil? Adică o găină nu ataca pe când...treaba asta mă frământă de câteva ore după ce eu și prietenul meu am văzut Jurassic world...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a VIII si as vrea sa intru la liceul Aurel Vlaicu pe profil sportiv(Rugby) ce medie imi trebuie la EN pentru a intra? sau conteaza doar probele fizice?
Ce părere aveți despre Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu. Vreau să știu dacă acolo se face carte sau dacă este o facultate prin care se trece „ca prin brânză". Vreau...? (mai mult)
Salut acest telefon ce sistem de operare are Meego sau android? Ce înseamnă apare dual boot? https://youtu.be/DvLYsxaVdEU?si=naTYSSuoTfzRceEB cum este posibil ca un telefon de acum mai bine de 10 sa ...? (mai mult)
Va salut, Sunt elev la postliceala, si am de facut un proiect de abslovire cu tema ingrijirea pacientului cu neoplasm gastric operat, imi puteti da cateva sfaturi? ma descurc cam greu, cum as putea ...? (mai mult)
Chimie la Universitate sau Inginerie chimica la Politehnica?
La practică la liceu cel puțin la turism și alimentație, se v a face încontinuu până la sfârșitul anului școlar?
Salut! Sunt în Luton și aleg între Manchester, Londra și Birmingham pentru facultate. Aveți recomandări despre stilul de viață în fiecare oraș?
Bună! Dacă îmi retrag dosarul de la liceu, se mai ia in considerare absențele?
Sotie cineva ce telefon este acesta sau cu ce telefon seama? https://www.researchgate.net/figure/Device-emulator-for-Android_fig4_224238685
De ce bursa de merit am primit-o cash doar pe luna septembrie si pe octombrie deloc? Mentionez ca nu am facut deloc absențe, nu aveam de ce sa o pierd.
Salut,As vrea sa ma transfer în timpul anului școlar de la un profil sportiv la unu tehnologic. Știe cineva dacă se poate și ce ar trebui sa fac?
Buna TPU s au intamplat inereguli la afisarea listei de bursa performanta facultate. Secretara zice ca nu sunt fonduri dar pentru altii s au gasit...e foarte ciudat. Stiti cumva cum pot afla clasamentul...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Littledoctor26 întreabă:
LisaJulie întreabă:
sabin89 întreabă:
Sawarekh întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Personaje negative din filme
Antieroii raman intotdeauna in memoria noastra. Voi pe cati dintre ei vi-i mai amintiti?