1.Devii politician daca urmezi facultatea de stiinte politice.
2 si 3. Da, chiar eu.Si cred cu toata convingerea ca Romania mai are o sansa la dezvoltare, pentru ca aceasta tara are un trecut glorios, resurse naturale extrem de bogate si multe dintre ele sunt inca neexplorate.Schimbarea trebuie facuta prin schimbarea modului de gandire al actualilor politicieni.Ei nu trebuie sa mai fie asa de indiferenti fata de nevoile tarii si sa aiba viziune.
Si chiar as vrea o cariera in politica, pentru a face tot ce pot pentru o Romanie mai buna.
Mulțumesc lui Dumnezeu că mai există alți oameni ca mine! Într-adevăr, țara noastră chiar are un trecut bogat și glorios în comparație cu S.U.A., spre exemplu.
Sunt profund de acord în ceea ce privește resursele naturale ale României. Și ce vroiau (politicienii/ investitorii) să facă din ele/cu ele! (vezi Roșia Montană).
În ceea ce privește schimbarea modului de gândire al actualilor politicieni... Mă îndoiesc. Majoritatea sunt în politică doar pentru bani, cum spuneam mai sus, furt pe față.
În ceea ce privește cariera de politician, am să mă gândesc serios. Am timp, și încep să cred că e cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru viața mea și a compatrioților mei. Îți mulțumesc pentru informarea în ceea ce privește studiile necesare pentru a deveni om politic
De asemenea, mulțumesc pentru răspuns.
Sper că într-o bună zi să ne mândrim cu țara și, eventual, cu politicienii noștri.
Buna!
Ce calitati trebuie sa am pentru a deveni un politician de succes? Cum trebuie sa ma comport pentru a fi integrat in grupul conducatorilor unui partid?
Care este calea cea mai rapida pentru a deveni un personaj popular in presa politica, o prezenta extrem de frecventa la televiziunile militante?
Iata cateva din interogatiile fundamentale ale omenirii si, in particular, ale poporului roman. Aceste interogatii definesc o categorie aparte de persoane, o clasa sociala destul de redusa, din care fac parte personaje bine antrenate si alese dupa o selectie foarte dura.
Mai exact, despre ce este vorba? Despre un ghid de comportament. Econtext.ro publica astazi primul episod dintr-un serial ce are ca obiectiv caracterizarea politicianului roman. Acest serial va cuprinde normele generale de actiune ale politicianului din Romania, norme care pot deveni reguli de succes pentru orice individ care aspira la o asemenea evolutie.
Prima regula = monologul asocial
Astfel, prima regula pe care o publicam se refera la capacitatea indestructibila de a vorbi fara a putea fi intrerupt. Indiferent de ce se intampla in jurul sau, politicianul trebuie sa aiba capacitatea de a vorbi incontinuu, pe o tonalitate cat mai ridicata, astfel incat interlocutorii sa nu se poata auzi deloc.
Credeti ca este usor? In nici un caz! Orice om normal, care sustine o conversatie, este deranjat in momentul in care o alta persoana incepe si vorbeste peste el. Dar nu rasa politicianului!
Winners and losers
Daca x afirma un lucru, iar y intervine, va castiga cel care nu se va opri deloc din vorbit, pana cand doar vocea sa se mai aude. Iar cel care renunta si se opreste din vorbit, lasandu-l pe celalalt sa-si continue discursul, este pierdut. El nu se califica pentru acest grup select al politicienilor.
Credeti ca este usor sa nu te lasi atins de nici un zgomot exterior si sa-ti expui incontinuu discursul, indiferent de tema discutiei sau de necesitatea dialogului? Evident ca nu! Prin urmare, prima regula este cea monologului asocial. Un politician autentic isi va expune discursul indiferent de tema unei discutii sau de intrebarile care i se adreseaza. Fara sa fie atent la interlocutor si fara sa raspunda la incercarile de dialog ale celorlalti.
Strategia erodarii dialogului
In plus, ca o abilitate auxiliara, un politician este cu atat mai versat cu cat stapaneste si strategia erodarii dialogului, a discursului celuilalt. In principal, aceasta se reduce la a pune intrebari cand esti intrebat sau de a-l pisa pe celalalt cand intentioneaza sa spuna ceva.
Practic, sa nu-l lasi pe interlocutor sa duca o idee pana la capat, sa puna o intrebare, sa faca o afirmatie. Dupa care se aplica tehnica mai sus elaborata, cea a monologului asocial. Pe scurt, avem urmatoarea dezvoltare: intrerupem interlocutorul cu o intrebare sau o replica colaterala discutiei, insistam pe ea pana cand celalalt capituleaza si atunci intram cu propria noastra tema.
Un exemplu in acest sens este situatia cand invitatii la o emisiune au urmatoarea abordare: sunt intrebati despre un lucru, iar ei raspund ca ar vrea sa se refere la altceva si isi incep poezia.
In concluzie, ai impresia ca ai asistat la o discutie in care fiecare a vorbit in dreptul sau, fara sa aiba loc un dialog real, fara un schimb natural de replici. Nu vi se pare extrem de cunoscut? Nu recunoasteti nici un personaj din descrierile de mai sus? Cine ar putea intra pe o astfel de lista?
Uite, sursa e www.econtext.ro