Verze.
Din cate stiu eu... caramela este corect, dar nu foloseste nimeni forma asta Daca ii ceri cuiva o CARAMELA o sa rada de tine...
Verze si caramea. Hmm, o combinaţie cam nepotrivită, vei avea probleme cu burta dacă le combini.
Verze. In privinta cuvantului "caramea", este si in exprimarea tziganeasca "cara mea", care nu suna prea academic, deci nu-l pot reproduce aici.
Draga @madalyukuka, forma exista in dex, caut-o inainte sa vorbesti. Am auzit oameni folosind cand "caramea", cand "caramela" si am vrut sa stiu de la voi care forma este corecta.Ambele exista in dex, sa nu crezi ca nu m-am uitat si acolo.
@c2rmen- l-am auzit pe Crin Antonescu balbaindu-se, nestiind daca pluralul de la varza e "verze" sau "varze". In final, el a ramas la "varze" intr-un dictionar mai vechi, de dinainte de '89, scria "varze" ca plural la varza.In dex, scrie "verze". Asadar, am vrut sa aud niste pareri in plus, nu-i vorba ca nu m-as fi documentat inainte. Sper ca te-am lamurit.
Un raspuns foarte bun il gasesti si aici: http://cum-se-scrie.ro/caramela-sau-caramea/
anaadiaconu întreabă: