E foarte usor. Eu sunt filo dar e cam acelasi lucru
1. Materii predate sunt ca in scoala generala dar mai putina mate, fizica, chimie si din astea. Faci mai mult romana, istorie, limbi straine etc.
2. Teze : Romana, Istorie, Engleza+ in a 9-a dai la Logica, in a 10-a la Psihologie, a11-a Economie, a12-aFilozofie, sa nu te sperii ca sunt materii usoare + Economia e materie pentru admiterea la drept
3.Bac dai Romana, Istorie si inca o materie la alegere ( dintre cele enumerate mai sus la teze + Geografie ) daca esti a 9-a pana in a 12-a la tine e posibil sa mai adauge o materie, nu se stie...
4. cu siguranta ca poti sa intri la drept cu acest profil. Dar gandeste-te ca la drept se intra si se termina pot sa zic destul de usor, dar dupa iti trebuie admitere in barou si e cam greu sa profesezi fara sa ai pile. Acum cum doreti tu, numai bine !
Poti intra la drept cu acest profil?
Da, dar fara pile pe la drept e greu.
1) Faci materiile pe care le faceai si in generala, dar din a 11-a nu mai faci mate, biologie, fizica, chimie.
2) Romana, engleza, istorie si stiinte sociale (logica, psihologie, sociologie, filosofie in functie de an)
3) Romana, istorie si a treia materie la alegere dintre logica, psihologie, sociologie, filosofie, economie, geografie. Si bineinteles, competentele la engleza si competentele digitale.
5) Da. Si eu vreau sa dau la drept si sunt la filologie. Oricum, singura diferenta intre filologie si stiinte sociale e legata de a patra teza (la filo se da latina, la sociale ceva din ce ti-am spus mai sus).
Succes!
Bună!
1) Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php
2) La "Ştiinţe Sociale" dai următoarele teze :
"* Teza la Limba si literatura romana
* Teza la Limba moderna 1
* Teza la Istorie/ Geografie (la alegere)
* Teza la Stiinte socio-umane (Logica la clasa a IX-a, Psihologie - clasa a X-a, Economie sau Sociologie - clasa a XI-a, Filosofie - clasa a XII-a si a XIII-a)" - SURSA :
http://www.isjbn.ro/upimg/MEN%2062281-11102013%20Discipline%20TEZE.PDF
Toate cele bune!
3) La "Ştiinţe Sociale" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Istorie!
Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna
* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu
* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".
Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul
4) Poţi să te înscrii la ORICE facultate doreşti!
NU contează ce liceu/profil/specializare ai absolvit
Este un profil slab. Te pregateste in a toci, nu in a invata logic.
1. Materii normale in clasele 9-10, in clasa a 9a se adauga Logica si un optional, in a 10a Economia si un optional ( de obicei in a 10a optionalul va fi romana)
In a 11-12a nu mai faci nicio materie de real, faci multe ore de romana (4 obligatorii + 2-3 optionale), chiar daca sunt optionale sunt tot obligatorii .
2.Dai teza la : Romana, Logica, Engleza, Istorie/Geografie
3.Dai bac : Romana, Istorie, Alegere (Geografie, Logica, Economie, Filosofie si mai erau ceva )
4. Poti, dar nu stiu cate facultati de drept sunt intr-un oras, si cate licee de uman. Si avand in vedere ca toti de la uman stiu ca ( Prin acest liceu pot merge la drept!)
--Si eu sunt la profilul asta, toata ziua stam la scoala, mergem la ore profesorii predau, noi invatam acasa pe de rost, pentru ca asa predau profesorii. La chimie nu ne-a stresat nici la fizica, la bio putintel, dar nu mult ca la profilul real. E slaba pregatirea care o vei avea, toti colegii in anul asta de scoala se luptau sa ia bursa, de obicei la profilul asta toti copiii iau bursa... cam si pe nedrept. Sunt niste fete la care le poti da o ecuatie de mate si nu stiu s-o faca, invata doar pe de rost pentru bursa, dar apoi normal ca uita...
moniqueblackberry întreabă:
mihai919 întreabă: